Cookies

Zonnebloem.nl en de bijbehorende (sub)domeinen maken gebruik van cookies en daarmee vergelijkbare technieken.

Wij gebruiken functionele en analytische cookies om bezoekers een optimale bezoekerservaring te bieden. Bovendien plaatsen derde partijen advertentie cookies, zodat De Zonnebloem u relevante en gepersonaliseerde advertenties kan tonen buiten deze websites om.

Uw internetgedrag buiten de websites kan ook door deze derde partijen gevolgd worden door middel van tracking cookies. Door op akkoord te klikken bevestigt u akkoord gaat met het gebruik van analytische en tracking cookies en cookies van derde partijen.

Voor meer informatie klik hier

Instellingen

Zonnebloem.nl en de bijbehorende (sub)domeinen maken gebruik van cookies en daarmee vergelijkbare technieken.

Wij gebruiken functionele en analytische cookies om bezoekers een optimale bezoekerservaring te bieden. Bovendien plaatsen derde partijen advertentie cookies, zodat De Zonnebloem u relevante en gepersonaliseerde advertenties kan tonen buiten deze websites om.

Uw internetgedrag buiten de websites kan ook door deze derde partijen gevolgd worden door middel van tracking cookies. Door op akkoord te klikken bevestigt u akkoord gaat met het gebruik van analytische en tracking cookies en cookies van derde partijen.

Voor meer informatie klik hier

U kunt zelf instellen welke cookies u van ons accepteert. Houd er rekening mee dat door het niet accepteren van cookies uw website ervaring niet optimaal kan zijn. Meer informatie over het gebruik van gegevens van verschillende cookies vindt u in ons cookiebeleid.
Via youronlinechoices.com kunt u zelf bepalen per netwerk of u advertenties krijgt te zien op basis van uw vorige websitebezoek en interesses. U kunt de cookies ook van uw apparaat verwijderen door te klikken op de browser die voor u van toepassing is: Chrome, Firefox, Internet Explorer, Edge, Safari (macQS), Opera.

Regio viert 70 jarige Zonnebloem in Amersfoort

600 Zonnebloemers vieren het 70-jarig bestaan in de Flint te Amersfoort. Burgemeester Bolsius: ‘In die tijd belden we bij de buren om TV te kijken en te genieten van het fuchsialied.’.

Op donderdag 31 oktober jl. waren 600 (!) deelnemers en vrijwilligers van verschillende afdelingen van de Zonnebloem uit de regio Rijn & Heuvel (Kromme Rijngebied en Utrechtse Heuvelrug) te gast in de Flint te Amersfoort.

Ná de koffie/thee met wat lekkers gaf het Huistheater een voorstelling van Annie M.G. Schmidt. Tijdens de pauze – onder het genot van een drankje en een hapje heeft de burgemeester van Amersfoort, de heer L.M.M. (Lucas) Bolsius, de jarige ‘Zonnebloemers’ toegesproken. Burgemeester Bolsius: ‘In die tijd belden we bij de buren om TV te kijken en te genieten van het fuchsialied.’.

Het was een huiselijke theater met zang, dans en conférences geënt op het repertoire van Annie M.G. Schmidt. De zaal werd meegenomen naar de vijftiger en zestiger jaren. Liedjes werden niet alleen gezongen, maar ook gespeeld in prachtige kostuums, net als in een musical. Afgewisseld met conférences en verhalen gingen de toeschouwers op in de rijke, humoristische fantasie van de schrijfster.

De deelnemers hebben genoten van de feestelijke middag. ‘Vele meezingliedjes van vijftig, zestig jaar terug (…)’, zei een deelneemster, ‘ik had een mooie en fijne middag.’.

Deze verjaardagmiddag voor 600 deelnemers van De Zonnebloem is mogelijk gemaakt door én de vele vrijwilligers van de afdelingen van De Zonnebloem, tien vrijwilligers en een docent van het Futura College (school voor praktijkonderwijs) te Woerden én sponsoring van het Elise Mathildefonds, PCI Caritas PJ XXIII (De Krommerijnstreek), Koninklijke BAM, Geld voor elkaar, BOVAG, de Rabobank, PCI Caritas St. Maarten (Driebergen, Zeist, Maarn), Vegro en een bijdrage van De Zonnebloem Regio Rijn & Heuvel.

De Zonnebloem is voor mensen met een lichamelijke beperking.

Met De Zonnebloem kan meer dan je denkt!

 

  Onder De Zonnebloem Regio Rijn & Heuvel vallen vijftien hierna genoemde afdelingen (met tussen haakjes de zeven gemeenten):

Amerongen (Gem. Utrechtse Heuvelrug);

Bunnik (Gem. Bunnik);

Cothen (Gem. Wijk bij Duurstede);

De Bilt/Bilthoven (Gem. De Bilt);

Doorn (Gem. Utrechtse Heuvelrug);

Driebergen-Rijsenburg (Gem. Utrechtse Heuvelrug);

Leersum (Gem. Utrechtse Heuvelrug);

Maarn/Maarsbergen (Gem. Utrechtse Heuvelrug);

Maartensdijk (Gem. De Bilt);

Odijk (Gem. Bunnik);

Rhenen/Achterberg/Elst U (Gem. Rhenen);

Veenendaal (Gem. Veenendaal);

Werkhoven (Gem. Bunnik);

Wijk bij Duurstede (Gem. Wijk bij Duurstede) en Zeist (Gem. Zeist).

Paul Berendsen

0610346472
contactformulier

Contact & Aanmelden

Heb jij een lichamelijke beperking en wil je deelnemen aan onze activiteiten of wil je je aanmelden als vrijwilliger bij de afdeling?