Cookies

Zonnebloem.nl en de bijbehorende (sub)domeinen maken gebruik van cookies en daarmee vergelijkbare technieken.

Wij gebruiken functionele en analytische cookies om bezoekers een optimale bezoekerservaring te bieden. Bovendien plaatsen derde partijen advertentie cookies, zodat De Zonnebloem u relevante en gepersonaliseerde advertenties kan tonen buiten deze websites om.

Uw internetgedrag buiten de websites kan ook door deze derde partijen gevolgd worden door middel van tracking cookies. Door op akkoord te klikken bevestigt u akkoord gaat met het gebruik van analytische en tracking cookies en cookies van derde partijen.

Voor meer informatie klik hier

Instellingen

Zonnebloem.nl en de bijbehorende (sub)domeinen maken gebruik van cookies en daarmee vergelijkbare technieken.

Wij gebruiken functionele en analytische cookies om bezoekers een optimale bezoekerservaring te bieden. Bovendien plaatsen derde partijen advertentie cookies, zodat De Zonnebloem u relevante en gepersonaliseerde advertenties kan tonen buiten deze websites om.

Uw internetgedrag buiten de websites kan ook door deze derde partijen gevolgd worden door middel van tracking cookies. Door op akkoord te klikken bevestigt u akkoord gaat met het gebruik van analytische en tracking cookies en cookies van derde partijen.

Voor meer informatie klik hier

U kunt zelf instellen welke cookies u van ons accepteert. Houd er rekening mee dat door het niet accepteren van cookies uw website ervaring niet optimaal kan zijn. Meer informatie over het gebruik van gegevens van verschillende cookies vindt u in ons cookiebeleid.
Via youronlinechoices.com kunt u zelf bepalen per netwerk of u advertenties krijgt te zien op basis van uw vorige websitebezoek en interesses. U kunt de cookies ook van uw apparaat verwijderen door te klikken op de browser die voor u van toepassing is: Chrome, Firefox, Internet Explorer, Edge, Safari (macQS), Opera.

2013 Boottocht over het IJ (3-9-2013)

Zonnebloem afdeling

Op 3 september 2013 voeren 20 Zonnebloemgasten uit Benthuizen en Hazerswoude-Dorp met de ms Princess mee over ’t IJ. Ook Rijnwoude Noord was daar bij.

Boottocht over ’t IJ

Op 3 september jl. voeren 20 Zonnebloemgasten uit Benthuizen en Hazerswoude-Dorp met de ms Princess mee over ’t IJ.


De afdelingen Rijnwoude-Noord (Hazerswoude-Rijndijk en Koudekerk aan den Rijn) en Rijnwoude-Zuid (Benthuizen en Hazerswoude-Dorp) hebben met elk twintig gasten – en samen met gasten van andere Zonnebloemafdelingen uit de regio - deelgenomen aan een boottocht over ’t IJ. Onder een stralende hemel vertrok op dinsdag 3 september jl. de ms Princess van rederij Triton  uit Leimuiden, met 108 Zonnebloemgasten aan boord en 17 bemanningsleden en vrijwilligers. Vol verwachting had iedereen zijn plaats ingenomen, waarbij een plaats aan het grote raam favoriet was.
Na een woord van welkom kon men al varend genieten van koffie met een flink stuk taart. Maar vooral van het gezellige onderlinge contact. Terwijl het weer steeds mooier werd en de eerste gasten het bovendek opzochten, voer de boot rustig langs de Westeinderplassen, Aalsmeer, Schiphol…… Een mooi gezicht om de vliegtuigen van zo nabij te zien opstijgen en landen. Onder het genot van een drankje en een hapje voer de boot Amsterdam binnen. Vanaf de kades zwaaiden mensen naar de gasten op de boot, herkenbaar aan de Zonnebloemvlaggen hoog in top.
Na het diner was er een loterij: een aantal gelukkigen ging met een leuke prijs naar huis. Het schutten in de Nieuwe Meersluis en het varen onder de rijksweg door met  het boven je hoofd razende verkeer, waren spectaculaire ervaringen. Maar ook het varen langs de Houthaven, over het Binnen IJ en langs het Amsterdamse Centraal station was leuk.
Het prachtige weer, de goede verzorging met inzet van veel Zonnebloemvrijwilligers en de interessante route maakten dat de gasten bij terugkomst in Leimuiden met een goed gevoel de boot verlieten.

Secretariaat Zonnebloem Rijnwoude-Zuid

06-831 32 921
contactformulier

Contact & Aanmelden

Heb jij een lichamelijke beperking en wil je deelnemen aan onze activiteiten of wil je je aanmelden als vrijwilliger bij de afdeling?

Specialiteiten

  • Bezoekwerk
  • Buitenactiviteiten
  • Creatieve workshops
  • Evenementen en festivals
  • Uit eten/terrasje pakken