Nieuwjaarsbijeenkomst 2013 (10-1-2013)

Nieuwjaarsrede voorzitter afdeling Zonnebloem Rijnwoude-Zuid Goede middag dames en heren, Hartelijk welkom op deze nieuwjaarsbijeenkomst van de Zonnebloem afdeling Rijnwoude-Zuid. Namens het bestuur

Nieuwjaarsrede voorzitter afdeling Zonnebloem Rijnwoude-Zuid

Goede middag dames en heren,

Hartelijk welkom op deze nieuwjaarsbijeenkomst van de Zonnebloem afdeling Rijnwoude-Zuid.
Namens het bestuur en de medewerkers wens ik u allen een heel gelukkig 2013, met alle goeds voor u en de mensen die dicht bij u staan, uw familie, vrienden en kennissen.
Het doet mij plezier zoveel mensen hier te zien, gasten en vrijwilligers samen. Dat geeft al voor een stukje invulling aan de slogan van de Zonnebloem “Zonder elkaar is iedereen alleen”. Ook met onze activiteiten proberen we daaraan invulling te geven. Om dat te illustreren kijken we kort terug naar het jaar dat achter ons ligt en ook vooruit, naar een jaar waarvan we grotendeels nog niet weten wat het in petto heeft. Maar maak u niet ongerust, ik houd het kort.

2012 was het jaar waarin we met een groep gasten de Floriade bezochten. Deze tentoonstelling wordt een keer in de 10 jaar gehouden, dit keer in Venlo. Een lange reis, maar zeer de moeite waard, met prachtige paviljoens en parkachtige tuinen. Er waren bijzondere bloemen, planten en bomen te zien van over heel de wereld. Het was een vermoeiende dag, maar iedereen heeft genoten.
Een ander hoogtepunt in 2012 was het Lionsfeest, dat we samen met de Zonnebloemafdeling Rijnwoude-Noord hebben gevierd in De Juffrouw. Leuke optredens van het accordeonensemble “Op eigen risico” en van het muziek- en showgezelschap “Sempre Avanti”. Met een gebakje, een lekkere borrel en een heerlijke lunch werd ook de inwendige mens niet vergeten. Lions bedankt!
En natuurlijk hadden we ook nog de Keukenhof, de muzikale bonbons, een high tea, de kerstmarkt en niet te vergeten de muzikale bingo van Kees Bos. Al met al een afwisselend programma.

2012 was ook het jaar waarin onze website de lucht in ging. Daarop is te lezen wat onze afdeling voor mensen kan doen, zoals bezoekwerk, gezellige middagen en uitjes. Ook kun je zien welke activiteiten we organiseren en de foto’s en verslagen daarvan bekijken. Natuurlijk vermelden we ook wie onze sponsors zijn. Dank zij onze webmaster, Joan Tooten, ziet de site er heel aantrekkelijk uit. Dat blijkt ook wel, want in de zeven maanden die hij nu bestaat, zijn er al meer dan 3500 bezoekers geweest. Als u de gelegenheid hebt, moet u echt eens een kijkje nemen. Deze nieuwjaarstoespraak en de foto’s staan er vanavond op.

Dan nu een korte vooruitblik.

In het nieuwe jaar staat onder andere een kijkje in het Museum voor Beeld en Geluid in Hilversum op het programma, organiseren we een erwten- en bonensoepmiddag en een pannenkoekenmiddag. Maar er wordt ook een lezing gehouden over ons koningshuis. Nieuw in 2013 is dat wij ons oor bij u te luisteren leggen en in de tweede helft van het jaar activiteiten organiseren die u hebt genoemd. Hoe we het precies aanpakken weten we nog niet, maar u zult er zeker meer van horen.

Tot slot bedank ik onze sponsors en onze vrijwilligers, want zonder hen konden wij dit alles niet op deze manier voor u doen.

Ik ga eindigen, zoals u van mij gewend bent, met een gedicht.

2012 is vervlogen
2013 staat reeds voor de deur
Een nieuw jaar met nieuwe dromen
Alles krijgt een nieuwe kleur
Veel geluk en vrede
Veel liefde voor elkaar
Aandacht voor de naaste
Het wordt een prachtig jaar.

Ik wens u een prettige middag.

Anneke van Katwijk - Bouzie, voorzitter

Secretariaat Zonnebloem Rijnwoude-Zuid

06-831 32 921
contactformulier

Contact & Aanmelden

Heb jij een lichamelijke beperking en wil je deelnemen aan onze activiteiten of wil je je aanmelden als vrijwilliger bij de afdeling?

Specialiteiten

  • Bezoekwerk
  • Buitenactiviteiten
  • Creatieve workshops
  • Evenementen en festivals
  • Uit eten/terrasje pakken