Bezoek Kaas- en Botermuseum de Weistaar in Maarsbergen

Op 8 april 2015 bezochten bijna 30 gasten van de Zonnebloem Rijnwoude-Zuid (Benthuizen en Hazerswoude-Dorp) het Kaas- en Botermuseum De Weistaar in Maarsbergen.

Excursie naar de Utrechtse Heuvelrug

De ochtend begon met een korte film met uitleg over het boterkarnen en kaasmaken. Natuurlijk waren er ook een paar stukjes kaas te proeven. Na de film volgde een bezoek aan het museum. De opzet daarvan is levensecht: kleine straatjes, oude geveltjes van huizen en winkeltjes en zelfs een heus dorpsplein. Al lopend door de straatjes zie je poppen op ware grootte in oude klederdrachten. Bezoekers kunnen vrij rondlopen en op hun gemak alles bekijken over boter- en kaasmaken in vroegere tijden en de manier waarop mensen toen leefden. Velen lieten zich de kans niet ontgaan om na een bezoek aan de Landwinkel iets van al dat lekkers mee naar huis te nemen.

Na een lekkere lunch stapte iedereen weer in de bus voor een excursie over de Utrechtse Heuvelrug, begeleid door een gezellige gids. Deze stuurde de bus over smalle paadjes waar je normaal niet snel komt met zo’n voertuig. Er was veel te vertellen en te zien, van schitterende kastelen en landgoederen, mooie natuur en oude tabaksschuren. Het was kortom een leuke, gezellige en leerzame dag.

Secretariaat Zonnebloem Rijnwoude-Zuid

06-831 32 921
contactformulier

Contact & Aanmelden

Heb jij een lichamelijke beperking en wil je deelnemen aan onze activiteiten of wil je je aanmelden als vrijwilliger bij de afdeling?

Specialiteiten

  • Bezoekwerk
  • Buitenactiviteiten
  • Creatieve workshops
  • Evenementen en festivals
  • Uit eten/terrasje pakken