Een heerlijke vakantie voor Zonnebloemgasten.

Zonnebloem afdeling

Afgelopen april waren er weer de jaarlijkse vakanties voor Zonnebloemgasten uit onze regio. Dit jaar gingen gasten uit de vier kernen van het voormalig Rijnwoude naar drie verschillende bestemmingen:

Drie mooie vakanties

Zoals altijd zijn de accommodaties waar Zonnebloemgasten verblijven geheel aangepast voor mensen met een lichamelijke beperking en liggen ze in een prachtige omgeving. Vaak in de natuur, maar met dorpen en steden dichtbij. Bij alle drie de bestemmingen bestond de groep uit 24 gasten en 22 vrijwilligers. Onder die vrijwilligers ook verzorgenden en verpleegkundigen, zodat ieder de juiste zorg kan krijgen.

Er worden leuke excursies geregeld. Dit keer stond er voor de Imminkhoeve bijvoorbeeld het dierenpark in Emmen op het programma en een tocht met een aangepaste touringcar, terwijl in Brabant een bezoek werd gebracht aan het Textielmuseum in Tilburg en het Nationaal park de Biesbosch. En zoals gebruikelijk op woensdagavond een entertainer, die zorgt dat zelfs rolstoelers een dansje wagen.

 

Veel Rijnwoudenaren naar De Vrije Vogel

De meeste gasten uit Rijnwoude, 11 in totaal, namen deel aan de vakantie naar Elsloo, Deze vakantie is mogelijk gemaakt door de Lionsclubs uit de regio, waaronder die van Rijnwoude. De gasten voelden zich in de watten gelegd. Het weer werkte geweldig mee.

Het dierenpark in Emmen, de bestemming van de dinsdag, is natuurlijk altijd leuk. Zeker als je op het terras nog van een lekker ijsje kunt genieten. De volgende dag, ondanks het mindere weer, gezellig gewandeld in de omgeving van het hotel. Best te doen met een warme jas aan en een plaid op de knieën. En ’s avonds de zanger, die het voor elkaar kreeg dat gasten met een oranje hoed op en een boa om de zaal doorrolden.

Op donderdag weer een excursie, dit maal naar de vlindertuin de Orchideeënhoeve. De gasten kwamen ogen tekort! Meer dan 2000 vlinders in een als jungle aangelegde tuin. En ook de tropische tuin met duizenden wilde orchideeën bracht de tongen in beweging.

De laatste dag was een beautydag, waarbij het sportelement niet werd vergeten. Veel dames gingen in de krulspelden en lieten hun nagels lakken. Een aantal gasten genoot van een “duik” in het zwembad. Sommigen hadden meer dan tien jaar niet gezwommen! Na een afsluitend diner op vrijdag en een afscheidslunch op zaterdag zat de vakantie er weer op. Een geweldige week vindt men unaniem. Aan de hand van het mooie verslag dat er is gemaakt kan iedereen nog lang nagenieten.

Secretariaat Zonnebloem Rijnwoude-Zuid

06-831 32 921
contactformulier

Contact & Aanmelden

Heb jij een lichamelijke beperking en wil je deelnemen aan onze activiteiten of wil je je aanmelden als vrijwilliger bij de afdeling?

Specialiteiten

  • Bezoekwerk
  • Buitenactiviteiten
  • Creatieve workshops
  • Evenementen en festivals
  • Uit eten/terrasje pakken