Bezoek strand Noordwijk met Strandrups

Zonnebloem afdeling

Na jaren niet meer zee, duinen en strand gezien en gevoeld te hebben, nu eindelijk wel. Uit de enquête van Rijnwoude Zuid bleek dat gasten dit graag wilden. En dan doen we dat gewoon. Toch !!

"Heerlijk, fantastisch, magnifiek, eindelijk". Zomaar enkele reacties van gasten en vrijwilligers die meegingen.

Op 16 en 17 juni brachten we met enkele chauffeurs steeds twee groepen gasten naar het strand nabij Noordwijk. Daar werden we onthaald met koffie en gebak, En vervolgens bestegen we een tank-achtig rupsvoertuig, waar stoelen voor lopende gasten en rolstoelplaatsen voor rolstoelers op zijn gemonteerd. Anderhalf uur "op de rups" door duin, stuifzand, door de branding en ietwat de zee in. Uitwaaien, kijken, zonnen, genieten.

We hadden prachtig weer. Een zonnetje, niet te heet, een forse bries. Maakt niet uit. Het resultaat telt. De zee zien en opsnuiven.

De 6-8 deelnemers aan de ochtendrit en middagrit spraken elkaar tijdens een uitstekende lunch, verzorgd door vriendelijk personeel van Strandplaats Nederzandt aan de Langervelderslag te Noordwijk.

Voor herhaling vatbaar. Chauffeurs, begeleiders, organisatie en catering... een pluim !!

We vernemen in de wandelgangen dat er in tweede instantie serieuze belangstelling is voor nog een dergelijk bezoek. Dat moet op korte termijn te regelen zijn.

Secretariaat Zonnebloem Rijnwoude-Zuid

06-831 32 921
contactformulier

Contact & Aanmelden

Heb jij een lichamelijke beperking en wil je deelnemen aan onze activiteiten of wil je je aanmelden als vrijwilliger bij de afdeling?

Specialiteiten

  • Bezoekwerk
  • Buitenactiviteiten
  • Creatieve workshops
  • Evenementen en festivals
  • Uit eten/terrasje pakken