Geslaagde Nieuwjaarsbijeenkomst 2016 Zonnebloem Rijnwoude-Zuid

Zonnebloem afdeling

Op 7 januari 2016 hield Zonnebloem Benthuizen en Hazerswoude-Dorp haar jaarlijkse nieuwjaarsbijeenkomst. 75 Gasten wisselden hun goede wensen voor 2016 uit. De bijeenkomst vond plaats in Benthuizen.

Geslaagde Nieuwjaarsbijeenkomst Zonnebloem Rijnwoude-Zuid

 

Op 7 januari 2016 hield de Zonnebloem Benthuizen en Hazerswoude-Dorp haar jaarlijkse nieuwjaarsbijeenkomst. 75 Gasten wisselden hun goede wensen voor 2016 uit. De bijeenkosmt vond plaats in Benthuizen.

 

Traditioneel houdt de Zonnebloem Rijnwoude-Zuid haar nieuwjaarsbijeenkomst op de eerste donderdag van het nieuwe jaar. Zo ook deze keer. Elk jaar maken meer gasten gebruik van de uitnodiging om elkaar de hand te schudden en het beste te wensen. Dit jaar waren dat er maar liefst 75 en 20 vrijwilligers. Zoals gebruikelijk was de Hoeksteen in Benthuizen de plaats van samenkomst.

 

Deze keer werd het gezellig samenzijn opgeluisterd met een Bingo. Dat dit een schot in de roos was, moge blijken uit de kleine evaluatie aan het einde van de Nieuwjaarsbijeenkomst. Liefst 82% van degenen die het evaluatieformulier invulden wil graag dat er minstens één maal per jaar een Bingo wordt gehouden.
Ook de hapjes en drankjes, bereid door enkele enthousiaste vrijwilligers uit Benthuizen, vielen volgens de beantwoording van de evaluatievragen erg in de smaak.

 

De voorzitter vertelde in haar toespraak de plannen voor dit jaar. De activiteiten zijn gekozen naar aanleiding van de resultaten van de enquête die anderhalf jaar geleden onder alle gasten is gehouden.
Terugkerende activiteiten zijn de regionaal georganiseerde toneeluitvoering in maart en de boottocht in juni.
Een gezamenlijke maaltijd mag zich altijd in veel belangstelling verheugen. Dit keer is gekozen voor pannenkoeken in november.
Muziek en zang kwamen met stip uit de enquête. Dat staat in 2016 dus een paar maal op het programma. En niet te vergeten een bezoek aan Blijdorp in september aanstaande.

 
Nieuw in 2016 zijn kleinschalige activiteiten; drie tot zes gasten gaan samen met een vrijwilliger iets leuks ondernemen. Dat kan van alles zijn.
Voor het komende jaar staan een bezoek aan de Hortus in Leiden en de Proeftuin in Boskoop op het programma. Maar bijvoorbeeld ook een bioscoopbezoek of een ritje met de Strandrups. En natuurlijk kunnen Zonnebloemdeelnemers suggesties indienen.

 

De Nieuwjaarsbijeenkomst was de start van een veelbelovend Zonnebloemjaar.
Wilt u meer informatie, kijk dan op www.zonnebloem.nl/rijnwoudezuid of bel met de secretaris: Henny Tooten-van de Laar, 0172-586340.

Secretariaat Zonnebloem Rijnwoude-Zuid

06-831 32 921
contactformulier

Contact & Aanmelden

Heb jij een lichamelijke beperking en wil je deelnemen aan onze activiteiten of wil je je aanmelden als vrijwilliger bij de afdeling?

Specialiteiten

  • Bezoekwerk
  • Buitenactiviteiten
  • Creatieve workshops
  • Evenementen en festivals
  • Uit eten/terrasje pakken