Toneel Pension vol verwachting

Zonnebloem afdeling

Na stop ondersteuning professioneel toneel via Landelijke Zonnebloem, nu goed alternatief in de regio en op basis van eigen initiatief !!

“Pension vol verwachting”, geslaagde toneelvoorstelling voor Zonnebloemgasten.

Onlangs hebben 37 gasten en 7 vrijwilligers van de Zonnebloemafdelingen uit Rijnwoude een erg plezierige toneelmiddag gehad bij Ipse/De Bruggen in Nieuwveen. Zij genoten van ongecompliceerd en goed geacteerd volkstoneel. Vol verrassingen en verwikkelingen.

De bezoekers van het toneelstuk waren voorafgaand aan de voorstelling ook “vol verwachting” hoe het zou gaan. Voorheen werd jaarlijks een professionele musical opgevoerd, georganiseerd door de Nationale Zonnebloem. Dat is verleden tijd. Daarom had Zonnebloemregio Alphen aan den Rijn een amateurgezelschap uitgenodigd. Dat maakte de verwachtingen meer dan waar!

De toneelvereniging The Old Timers uit Aarlanderveen speelde het toneelstuk “Pension vol verwachting”, een klucht rond een familiepension met een tijdelijke verhuurder. Het echtpaar dat op het huis moet passen weet niet dat het huis pensiongasten heeft geboekt en gaat ontvangen. En dan loopt er van alles mis. Er dienen zich de meest vreemde gasten aan en dat geeft “reuring”. Maar zoals het hoort in een goede klucht komt alles uiteindelijk op zijn pootjes terecht.

“ We hebben genoten van het verhaal en we zijn verbaasd dat de toneelspelers al die tijd de teksten zo goed konden onthouden. Ook vonden we de verzorging met heerlijk koffie en gebak uit de kunst. Heel geslaagd! Wij hopen dat er volgend jaar weer zo’n leuke middag komt.“
Zomaar wat reacties van Zonnebloemgasten, die we na de toneelvoorstelling hebben opgetekend.

Meer informatie over de Zonnebloem?
Voor afdeling Rijnwoude Noord (Hazerswoude-Rijndijk en Koudekerk) kunt u bellen met de secretaris, Piet Franken, tel: 071-3415232 en voor de afdeling Rijnwoude-Zuid (Benthuizen en Hazerswoude-Dorp) met Henny Tooten, tel 0172-586340 of www.zonnebloem.nl/rijnwoudezuid.

Secretariaat Zonnebloem Rijnwoude-Zuid

06-831 32 921
contactformulier

Contact & Aanmelden

Heb jij een lichamelijke beperking en wil je deelnemen aan onze activiteiten of wil je je aanmelden als vrijwilliger bij de afdeling?

Specialiteiten

  • Bezoekwerk
  • Buitenactiviteiten
  • Creatieve workshops
  • Evenementen en festivals
  • Uit eten/terrasje pakken