Vakantieweek 2016 in Lemele mogelijk gemaakt door Lionsclubs

Zonnebloem afdeling

Van 11 tot en met 16 april 2016 vond in de Imminkhoeve in Lemele de door de Lionsclubs in het Groene Hart gesponsorde vakantieweek voor Zonnebloemdeelnemers plaats. Opnieuw een groot succes.

De sponsors

Jaarlijks organiseert de Stichting Omloop van het Groene Hart – gevormd door een aantal Lionsclubs uit het Groene Hart – op tweede Pinksterdag fiets- en wandeltochten vanuit verschillende startplaatsen (www.omloopvanhetgroenehart.nl) in de regio. Al heel veel jaren komt de opbrengst ten goede aan een vakantie voor Zonnebloemgasten. Vanuit de opbrengst van 2015 is de vakantie in april jl. mogelijk gemaakt. Ook van de Omloop 2016 is de opbrengst bestemd voor een vakantie voor mensen met een lichamelijke beperking.

De vakantiegangers

De deelnemers aan de vakantie zijn gasten van de Zonnebloem, die uit diverse gemeenten in het Groene Hart komen. Ook van de Zonnebloem Benthuizen/Hazerswoude-Dorp gaan jaarlijks mensen met een lichamelijke beperking mee. Dit jaar waren het er vier. Het betreft mensen die afhankelijk zijn van een rolstoel of die verpleging of verzorging nodig hebben. Mensen dus, die niet zo gemakkelijk op vakantie gaan. Alle zorg en verpleging gedurende de vakantieweek wordt verleend door vrijwilligers, die daarvoor vaak vrije dagen opnemen.

Geweldige vakantie

Alle vakantiegangers waren het over één ding roerend eens: ze hebben een geweldige vakantie gehad. De accommodatie was prachtig gelegen en helemaal aangepast aan mensen met een lichamelijke beperking. De sfeer was heel gezellig; er is veel gepraat en gelachen. ’s Avonds werden er vaak spelletjes gedaan, van klaverjassen tot Rummikub. Ook een Bingo ontbrak niet, evenmin als een avond met gezellige muziek, waarop ook rolstoelers hebben gedanst. En niet te vergeten de uitstapjes naar Giethoorn en Zwolle. Kortom, het was een onvergetelijke week, waarover nog vaak zal worden nagepraat.

Heel veel dank aan allen die deze vakantie mogelijk hebben gemaakt: sponsoren, organisatoren en vrijwilligers

Secretariaat Zonnebloem Rijnwoude-Zuid

06-831 32 921
contactformulier

Contact & Aanmelden

Heb jij een lichamelijke beperking en wil je deelnemen aan onze activiteiten of wil je je aanmelden als vrijwilliger bij de afdeling?

Specialiteiten

  • Bezoekwerk
  • Buitenactiviteiten
  • Creatieve workshops
  • Evenementen en festivals
  • Uit eten/terrasje pakken