Geweldige boottocht door het Groene Hart

Zonnebloem afdeling

Op 27 juni 2016 scheepten 40 Zonnebloemgasten uit Rijnwoude zich in aan boord van de Jan Plezier. Het weer liet zich niet van zijn beste kant zien, maar daar trok niemand zich iets van aan.

Stipt om 10.30 uur zette de Jan Plezier koers richting Kaag en Braassem, met aan boord onder andere gasten uit de afdelingen Rijnwoude-Zuid (Hazerswoude-Dorp en Benthuizen) en Rijnwoude-Noord (Koudekerk en Hazerswoude-Rijndijk). Jammer genoeg was het te kil en vochtig om  vanaf het dek te genieten van al het moois dat onderweg te zien was. Maar vanuit de riante salon met zijn panoramaramen hoefde niemand iets te missen. “ Was dat niet Woubrugge? En dat daar Oude Wetering? …en Warmond, ….en Leiderdorp? “ . Sommigen kwamen ogen te kort. Herinneringen werden opgehaald en anekdotes verteld.

De inwendige mens werd niet vergeten. De vrijwilligers en enkele stagiaires liepen de hele dag af en aan met koffie en gebak, een drankje met wat erbij. En niet te vergeten het diner! Een mooie rode soep, kipfilet om te zuigen en dan die bitterkoekjesbavarois. Klasse allemaal!

Ook een loterijtje ontbrak dit keer niet. Er waren leuke prijsjes te winnen zodat een aantal van de gasten met een aardigheidje naar huis ging.

Het weer? Ach er was zoveel te zien en er was zoveel afleiding, dat men nauwelijks had gemerkt dat het onderweg best veel geregend had. Ondanks die regen en de donkere wolken was het toch een dag met een zonnetje.

Een leuk slot aan de dag was dat het rode brugdek van de Albert Schweitzerbrug in Alphen aan den Rijn omhoog ging voor de Jan Plezier. Als het ware een saluut aan de Zonnebloem

 

=========================================

Met (hieronder) achter de link naar het Witte Weekblad op pagina 17 een fraai artikel.
En hier een link naar ons fotoalbum in Dropbox (waar je geen lid van hoeft te zijn)

Secretariaat Zonnebloem Rijnwoude-Zuid

06-831 32 921
contactformulier

Contact & Aanmelden

Heb jij een lichamelijke beperking en wil je deelnemen aan onze activiteiten of wil je je aanmelden als vrijwilliger bij de afdeling?

Specialiteiten

  • Bezoekwerk
  • Buitenactiviteiten
  • Creatieve workshops
  • Evenementen en festivals
  • Uit eten/terrasje pakken