Een picknick, maar dan anders !

Zonnebloem afdeling

Een picknick in de tuin van de Regenboog, dat was voor 10 augustus het plan van de Zonnebloem Rijnwoude-Zuid. Helaas werkten de weergoden niet mee, waardoor naar binnen moest worden uitgeweken.

Picknick - 10 augustus 2016

De kolenboer

 

Op de dag van de picknick scheen de zon. Maar het was erg winderig en de temperatuur noodde niet uit om buiten te zitten. Dus geen houten tafels met bankjes op het terras, geen picknickkleed in het gras. Maar de sfeer was er niet minder om. Zo’n 45 deelnemers wisten er met elkaar een gezellige bijeenkomst van te maken. Ook het optreden van Michel Coenen en Tejo Brouwer droeg daar aan bij. Groot was de hilariteit toen Tejo de zaal vroeg hoeveel “boeren” men kende. De groenteboer, de sigarenboer, de schillenboer, de melkboer… allemaal kwamen ze langs. Maar de kolenboer……, daar haar Tejo nog nooit van gehoord. Een generatieverschil ?

 

 

Taarten, salades en nog meer

Na een drankje en het optreden kwamen de lekkernijen op tafel. Veel Zonnebloemvrijwilligers hadden hun kookkunsten aangewend voor het maken van salades, hartige taarten, gehaktballetjes, enz. Ook waren er diverse belegde broodjes. Kortom, voor elk wat wils.

 

Zingen en dansen.

De gasten zongen luid mee met de liedjes die ten gehore werden gebracht. Maar het bleef niet bij zingen. Alle gasten deden vanaf hun plaats aan tafel mee met de vogeltjesdans. Ook de vrijwilligers lieten zich niet onbetuigd en hopsten vrolijk mee.

 

Voor herhaling vatbaar

Uit het door de deelnemers ingevulde vragenlijstje na afloop, bleek hoe zij het hadden gevonden. Meer dan 95 % vond dat de picknick goed georganiseerd was en het eten lekker. En 84% vond het optreden van Michel en Tejo leuk. Voor herhaling vatbaar werd van diverse kanten gezegd.

 

Wilt u meer weten over de Zonnebloem Rijnwoude-Zuid of gast worden, dan kunt u kijken op www.zonnebloem.nl/rijnwoudezuid of bellen met de secretaris Henny Tooten 0172-586340

Secretariaat Zonnebloem Rijnwoude-Zuid

06-831 32 921
contactformulier

Contact & Aanmelden

Heb jij een lichamelijke beperking en wil je deelnemen aan onze activiteiten of wil je je aanmelden als vrijwilliger bij de afdeling?

Specialiteiten

  • Bezoekwerk
  • Buitenactiviteiten
  • Creatieve workshops
  • Evenementen en festivals
  • Uit eten/terrasje pakken