Cookies

Zonnebloem.nl en de bijbehorende (sub)domeinen maken gebruik van cookies en daarmee vergelijkbare technieken.

Wij gebruiken functionele en analytische cookies om bezoekers een optimale bezoekerservaring te bieden. Bovendien plaatsen derde partijen advertentie cookies, zodat De Zonnebloem u relevante en gepersonaliseerde advertenties kan tonen buiten deze websites om.

Uw internetgedrag buiten de websites kan ook door deze derde partijen gevolgd worden door middel van tracking cookies. Door op akkoord te klikken bevestigt u akkoord gaat met het gebruik van analytische en tracking cookies en cookies van derde partijen.

Voor meer informatie klik hier

Instellingen

Zonnebloem.nl en de bijbehorende (sub)domeinen maken gebruik van cookies en daarmee vergelijkbare technieken.

Wij gebruiken functionele en analytische cookies om bezoekers een optimale bezoekerservaring te bieden. Bovendien plaatsen derde partijen advertentie cookies, zodat De Zonnebloem u relevante en gepersonaliseerde advertenties kan tonen buiten deze websites om.

Uw internetgedrag buiten de websites kan ook door deze derde partijen gevolgd worden door middel van tracking cookies. Door op akkoord te klikken bevestigt u akkoord gaat met het gebruik van analytische en tracking cookies en cookies van derde partijen.

Voor meer informatie klik hier

U kunt zelf instellen welke cookies u van ons accepteert. Houd er rekening mee dat door het niet accepteren van cookies uw website ervaring niet optimaal kan zijn. Meer informatie over het gebruik van gegevens van verschillende cookies vindt u in ons cookiebeleid.
Via youronlinechoices.com kunt u zelf bepalen per netwerk of u advertenties krijgt te zien op basis van uw vorige websitebezoek en interesses. U kunt de cookies ook van uw apparaat verwijderen door te klikken op de browser die voor u van toepassing is: Chrome, Firefox, Internet Explorer, Edge, Safari (macQS), Opera.

Een bloem voor langdurig zieken

Zonnebloem afdeling

In Benthuizen en Hazerswoude-Dorp heeft de Zonnebloem onlangs aandacht gevraagd voor langdurig zieken en gehandicapten in deze kernen.

Al jarenlang vindt om en nabij de tweede zondag van september de Nationale Ziekendag plaats, een initiatief van de Nationale Vereniging de Zonnebloem.

Chronisch ziek of gehandicapt zijn is niet niets. Je ervaart beperkingen bij veel zaken die voor gezonde mensen vanzelfsprekend zijn. Even ergens op bezoek gaan of zomaar een middagje winkelen. Vaak moet een chronisch zieke of gehandicapte daar veel voor regelen. De mensen in de naaste omgeving begrijpen dat soms niet

De Zonnebloem heeft het initiatief genomen om aandacht te vragen voor hen voor wie door ziekte of handicap in het dagelijks leven beperkingen bestaan om contacten te hebben. Dat doet zij op verschillende manieren. Door het organiseren van activiteiten bijvoorbeeld, maar ook door bij de Nationale Ziekendag aan het winkelend publiek aandacht te vragen voor hun langdurig zieke en gehandicapte relaties. Op zaterdag 10 september hebben vrijwilligers van de Zonnebloem Rijnwoude-Zuid bij Albert Heijn in Hazerswoude-Dorp en in het winkelcentrum De Korf in Benthuizen aan voorbijgangers een bloem uitgereikt met het verzoek deze samen met de bijgaande aandachtskaart aan een langdurig zieke of gehandicapte te brengen.  Meer dan honderd inwoners van deze twee kernen hebben op deze manier contact met een zieke medeburger gehad. Een mooi resultaat van deze actie.

Met deze actie wil de Zonnebloem op de eerste plaats aandacht vragen voor mensen in de dorpen die langdurig ziek of gehandicapt zijn. Maar daarnaast willen zij laten weten dat er ondanks ziekte of handicap nog heel veel leuke en gezellige momenten mogelijk zijn. Doe eens mee aan een Zonnebloemmiddag, ga eens mee met een uitstapje of doe iets gezelligs met een klein groepje medegasten van de Zonnebloem. Misschien hebt u behoefte aan iemand die u regelmatig bezoekt. Ook dat is mogelijk bij de Zonnebloem. Er kan zoveel meer dan u denkt!

Zonnebloem logo

De uitslag van de Zonnebloem loterij is bekend.

Kijk snel of je in de prijzen bent gevallen!

Naar de uitslag

Secretariaat Zonnebloem Rijnwoude-Zuid

06-831 32 921
contactformulier

Contact & Aanmelden

Heb jij een lichamelijke beperking en wil je deelnemen aan onze activiteiten of wil je je aanmelden als vrijwilliger bij de afdeling?

Specialiteiten

  • Uit eten/terrasje pakken
  • Creatieve workshops
  • Buitenactiviteiten
  • Bezoekwerk
  • Evenementen en festivals