Boottocht door het Groene Hart

Zonnebloem afdeling

Een vertraagde start, maar een geweldige dag. Ook dit jaar weer nam onze afdeling deel aan de bootdagtocht door ons mooie Groene Hart georganiseerd door de Regionale Zonnebloem Alphen aan den Rijn.

Een beetje enge loopbrug.

Onder een wat grijze hemel druppelden op 9 mei 2017 al voor negen uur de eerste deelnemers aan de boottocht binnen. Deze dag zouden zeven afdelingen meevaren. Op 10 mei was het de beurt aan vijf andere afdelingen.

Langzamerhand begon de salon aardig vol te lopen. De eerste hobbel, de smalle loopbrug, was genomen. Best wel eng, met dat water aan twee kanten! Nog even en de kapitein zou het startsein geven. Iedereen keek uit naar de beloofde koffie of thee met cake. Daar was men langzamerhand wel aan toe, want het was toch vroeg uit de veren geweest voor sommige gasten. Helaas moest men nog even wachten. Door de wegopbrekingen in Alphen was een bus met veel rolstoelers de weg kwijtgeraakt. Zo zie je maar, een Tomtom weet het ook niet altijd! Toen alle rolstoelers eindelijk op de boot waren gearriveerd was het zover; om half elf gaf de kapitein het startsein.

En toen was er koffie….en meer

We zijn er aan gehecht, ons kopje koffie of thee. Dat liet zich een half uurtje later dan gepland des te beter smaken. Het werd al snel gevolgd door een drankje met een bitterbal. Daar bleef het wat betreft de inwendige mens niet bij. Het driegangen diner ging erin als koek. De Zonnebloemvrijwilligers liepen zich uit de naad om iedereen te voorzien. Voor je het wist was het weer tijd voor koffie met een bonbon. En natuurlijk als afsluiting een drankje met een hapje. De kapitein en de bemanning verdienen een compliment voor de catering.

Het leven aan boord

Het eten en drinken aan boord is niet de enige bezigheid. De boot vaart een mooie route, waar veel van het landelijk deel van het Groene Hart te zien is. Maar ook steden Warmond en Leiden zijn de moeite waard. En laten we de technische hoogstandjes niet vergeten: het aquaduct en de Maximabrug.
Maar het allerleukste en aller- aller- gezelligste zijn toch de onderlinge contacten. Met mensen die je kent en mensen van een andere afdeling.

Iedereen aan boord is even behulpzaam, niet alleen de kapitein en zijn bemanning, maar ook de Zonnebloemvrijwilligers en de verpleegkundigen niet te vergeten. Dezen hebben het ontzettend druk gehad met kleine en grote dingen als helpen bij het toiletgebruik, maar ook bijvoorbeeld een injectie geven op uur en tijd. Alle lof ook voor hen.
Het toitetgebruik was op deze boot niet erg handig. Wellicht dat de rederij daar wat extra aandacht aan wil schenken.

Nog een laatste lastig stukje op de loopbrug naar beneden en de dag is weer voorbij. Om 16.35 meerder de boot weer netjes en veilig af.

Foto's

Wie de foto’s wil bekijken kan dat door hieronder te klikken in het fotoalbum.

Secretariaat Zonnebloem Rijnwoude-Zuid

06-831 32 921
contactformulier

Contact & Aanmelden

Heb jij een lichamelijke beperking en wil je deelnemen aan onze activiteiten of wil je je aanmelden als vrijwilliger bij de afdeling?

Specialiteiten

  • Bezoekwerk
  • Buitenactiviteiten
  • Creatieve workshops
  • Evenementen en festivals
  • Uit eten/terrasje pakken