Langs het strand tussen de buien door. Nou ja, niet helemaal.

Zonnebloem afdeling

Nadat in juni een voorjaarsstorm roet in het eten gooide, ging het uitje met de Strandrups op maandag 24 juli 2017, na veel wikken en wegen vanwege het weerbericht, uiteindelijk wel door.

Spannend tot het laatst
Het was spannend of het uitstapje met de Strandrups op maandag 24 juli niet opnieuw moest worden afgezegd. In juni was het op het laatste moment afgelast vanwege de voorjaarsstorm die was voorspeld.  Nu was de weersverwachting opnieuw niet al te best.
Ondanks de buien maandagochtend vroeg, vertrok de eerste groep deelnemers vol goede moed richting Noordwijk.

Goed vastgesjord
Na een kopje koffie bij aankomst, werd de Strandrups opgezocht. De chauffeur was in een T-shirt, dus dat beloofde goed weer. Het fijne van de Strandrups is dat ook mensen in een rolstoel meekunnen. Het duurde even voor die van een van de Zonnebloemgasten was vastgemaakt – veiligheid boven alles – maar toen kon de rit starten. Over het strand en door de golven. Heerlijk om op deze manier aan het strand te zijn. En…….het bleef droog!

Nederzandt-lunch
Na de rit ontmoette de ochtendgroep uit Hazerswoude de middaggroep uit Benthuizen voor een gezamenlijke lunch in Strandrestaurant Nederzandt (Langevelderslag Noordwijk). Iedereen liet zich de lunch met een kopje soep, een broodje met kroket en een boterham met ham/kaas goed smaken. Na de lunch namen de Hazerswoudenaren afscheid en zochten de Benthuizenaren de Strandrups op.

Dwars door de branding.
Onder dreigende luchten stapten de gasten uit Benthuizen op de Vrijbuiter, de naam van de Strandrups. Zij hadden minder geluk met het weer, want korte tijd moesten de poncho’s aan om een bui te trotseren. Dat kon hun goede humeur niet bederven. Dwars door de branding ging het. Heerlijk! De rupsbanden van de Vrijbuiter lieten prachtiger patronen na op het natte zand..

Wanneer weer?
Dat het uitstapje geslaagd was blijkt wel uit opmerkingen van de deelnemers. Zelfs gasten die een bui te verduren hadden gekregen vonden dat de rit te kort duurde. En een algemene vraag was “Wanneer organiseren jullie dit weer?”

Secretariaat Zonnebloem Rijnwoude-Zuid

06-831 32 921
contactformulier

Contact & Aanmelden

Heb jij een lichamelijke beperking en wil je deelnemen aan onze activiteiten of wil je je aanmelden als vrijwilliger bij de afdeling?

Specialiteiten

  • Bezoekwerk
  • Buitenactiviteiten
  • Creatieve workshops
  • Evenementen en festivals
  • Uit eten/terrasje pakken