Cookies

Zonnebloem.nl en de bijbehorende (sub)domeinen maken gebruik van cookies en daarmee vergelijkbare technieken.

Wij gebruiken functionele en analytische cookies om bezoekers een optimale bezoekerservaring te bieden. Bovendien plaatsen derde partijen advertentie cookies, zodat De Zonnebloem u relevante en gepersonaliseerde advertenties kan tonen buiten deze websites om.

Uw internetgedrag buiten de websites kan ook door deze derde partijen gevolgd worden door middel van tracking cookies. Door op akkoord te klikken bevestigt u akkoord gaat met het gebruik van analytische en tracking cookies en cookies van derde partijen.

Voor meer informatie klik hier

Instellingen

Zonnebloem.nl en de bijbehorende (sub)domeinen maken gebruik van cookies en daarmee vergelijkbare technieken.

Wij gebruiken functionele en analytische cookies om bezoekers een optimale bezoekerservaring te bieden. Bovendien plaatsen derde partijen advertentie cookies, zodat De Zonnebloem u relevante en gepersonaliseerde advertenties kan tonen buiten deze websites om.

Uw internetgedrag buiten de websites kan ook door deze derde partijen gevolgd worden door middel van tracking cookies. Door op akkoord te klikken bevestigt u akkoord gaat met het gebruik van analytische en tracking cookies en cookies van derde partijen.

Voor meer informatie klik hier

U kunt zelf instellen welke cookies u van ons accepteert. Houd er rekening mee dat door het niet accepteren van cookies uw website ervaring niet optimaal kan zijn. Meer informatie over het gebruik van gegevens van verschillende cookies vindt u in ons cookiebeleid.
Via youronlinechoices.com kunt u zelf bepalen per netwerk of u advertenties krijgt te zien op basis van uw vorige websitebezoek en interesses. U kunt de cookies ook van uw apparaat verwijderen door te klikken op de browser die voor u van toepassing is: Chrome, Firefox, Internet Explorer, Edge, Safari (macQS), Opera.

Langs het strand tussen de buien door. Nou ja, niet helemaal.

Zonnebloem afdeling

Nadat in juni een voorjaarsstorm roet in het eten gooide, ging het uitje met de Strandrups op maandag 24 juli 2017, na veel wikken en wegen vanwege het weerbericht, uiteindelijk wel door.

Spannend tot het laatst
Het was spannend of het uitstapje met de Strandrups op maandag 24 juli niet opnieuw moest worden afgezegd. In juni was het op het laatste moment afgelast vanwege de voorjaarsstorm die was voorspeld.  Nu was de weersverwachting opnieuw niet al te best.
Ondanks de buien maandagochtend vroeg, vertrok de eerste groep deelnemers vol goede moed richting Noordwijk.

Goed vastgesjord
Na een kopje koffie bij aankomst, werd de Strandrups opgezocht. De chauffeur was in een T-shirt, dus dat beloofde goed weer. Het fijne van de Strandrups is dat ook mensen in een rolstoel meekunnen. Het duurde even voor die van een van de Zonnebloemgasten was vastgemaakt – veiligheid boven alles – maar toen kon de rit starten. Over het strand en door de golven. Heerlijk om op deze manier aan het strand te zijn. En…….het bleef droog!

Nederzandt-lunch
Na de rit ontmoette de ochtendgroep uit Hazerswoude de middaggroep uit Benthuizen voor een gezamenlijke lunch in Strandrestaurant Nederzandt (Langevelderslag Noordwijk). Iedereen liet zich de lunch met een kopje soep, een broodje met kroket en een boterham met ham/kaas goed smaken. Na de lunch namen de Hazerswoudenaren afscheid en zochten de Benthuizenaren de Strandrups op.

Dwars door de branding.
Onder dreigende luchten stapten de gasten uit Benthuizen op de Vrijbuiter, de naam van de Strandrups. Zij hadden minder geluk met het weer, want korte tijd moesten de poncho’s aan om een bui te trotseren. Dat kon hun goede humeur niet bederven. Dwars door de branding ging het. Heerlijk! De rupsbanden van de Vrijbuiter lieten prachtiger patronen na op het natte zand..

Wanneer weer?
Dat het uitstapje geslaagd was blijkt wel uit opmerkingen van de deelnemers. Zelfs gasten die een bui te verduren hadden gekregen vonden dat de rit te kort duurde. En een algemene vraag was “Wanneer organiseren jullie dit weer?”

Zonnebloem logo

De uitslag van de Zonnebloem loterij is bekend.

Kijk snel of je in de prijzen bent gevallen!

Naar de uitslag

Secretariaat Zonnebloem Rijnwoude-Zuid

06-831 32 921
contactformulier

Contact & Aanmelden

Heb jij een lichamelijke beperking en wil je deelnemen aan onze activiteiten of wil je je aanmelden als vrijwilliger bij de afdeling?

Specialiteiten

  • Uit eten/terrasje pakken
  • Creatieve workshops
  • Buitenactiviteiten
  • Bezoekwerk
  • Evenementen en festivals