Cookies

Zonnebloem.nl en de bijbehorende (sub)domeinen maken gebruik van cookies en daarmee vergelijkbare technieken.

Wij gebruiken functionele en analytische cookies om bezoekers een optimale bezoekerservaring te bieden. Bovendien plaatsen derde partijen advertentie cookies, zodat De Zonnebloem u relevante en gepersonaliseerde advertenties kan tonen buiten deze websites om.

Uw internetgedrag buiten de websites kan ook door deze derde partijen gevolgd worden door middel van tracking cookies. Door op akkoord te klikken bevestigt u akkoord gaat met het gebruik van analytische en tracking cookies en cookies van derde partijen.

Voor meer informatie klik hier

Instellingen

Zonnebloem.nl en de bijbehorende (sub)domeinen maken gebruik van cookies en daarmee vergelijkbare technieken.

Wij gebruiken functionele en analytische cookies om bezoekers een optimale bezoekerservaring te bieden. Bovendien plaatsen derde partijen advertentie cookies, zodat De Zonnebloem u relevante en gepersonaliseerde advertenties kan tonen buiten deze websites om.

Uw internetgedrag buiten de websites kan ook door deze derde partijen gevolgd worden door middel van tracking cookies. Door op akkoord te klikken bevestigt u akkoord gaat met het gebruik van analytische en tracking cookies en cookies van derde partijen.

Voor meer informatie klik hier

U kunt zelf instellen welke cookies u van ons accepteert. Houd er rekening mee dat door het niet accepteren van cookies uw website ervaring niet optimaal kan zijn. Meer informatie over het gebruik van gegevens van verschillende cookies vindt u in ons cookiebeleid.
Via youronlinechoices.com kunt u zelf bepalen per netwerk of u advertenties krijgt te zien op basis van uw vorige websitebezoek en interesses. U kunt de cookies ook van uw apparaat verwijderen door te klikken op de browser die voor u van toepassing is: Chrome, Firefox, Internet Explorer, Edge, Safari (macQS), Opera.

Een Zonnebloemuitstapje naar Blijdorp.

Zonnebloem afdeling

Zonnebloem Rijnwoude-Zuid organiseerde na tweeënhalf jaar weer eens een busuitstapje voor haar gasten. De reis ging naar Blijdorp, een lang gekoesterde wens.

Een wens van Zonnebloemdeelnemers.

In 2014 werd Zonnebloemdeelnemers o.a. gevraagd naar hun wensen voor uitstapjes en activiteiten. Een bezoek aan een dierentuin werd spontaan het meest genoemd. Deze wens is op 7 september jl. dan eindelijk in vervulling gegaan. Met 19 gasten en 19 vrijwilligers vertrok de bus om 09:30 uur uit Hazerswoude. Via Benthuizen, waar nog zes gasten en zes vrijwilligers werden opgehaald, ging het richting Rotterdam. Voordat de tocht door het park begon, was er om 11:00 uur eerst koffie of thee met een groot stuk taart. Lekker, na die rit met de bus.

Alle deelnemers in de rolstoel.

Menigeen zal zich afvragen waarom er toch 25 vrijwilligers meegingen. Het antwoord is eenvoudig. Alle gasten gingen in een rolstoel! Niet iedereen vond dat plezierig. “Ik kan het best lopend” werd herhaaldelijk gehoord. De Zonnebloem hield voet bij stuk; de afstanden in Blijdorp zijn groot en de dag is lang. Het zou toch reuze jammer zijn als men halverwege de wandeling door het park zou moeten omkeren. Een stukje lopen naast de rolstoel was helemaal geen probleem. Maar als men na een poosje moe werd, was er dan altijd de rolstoel, waarin de tocht comfortabel vervolgd kon worden.

Heel veel indrukken

Na de koffie ging het in groepjes van twee tot vier rolstoelen richting de dieren voor het eerste stukje door één van de mooiste dierentuinen van Europa. Na een prima lunch in de Oewanja Lodge – een Hollandse lunch in Afrikaanse sferen –ging de wandeling door de Diergaarde verder. Wat was er veel te zien. De olifanten en neushoorns in het overdekte tropische bos Taman Indah, het girafje Kayin (een Afrikaanse jongensnaam die ‘lang verwacht kind’ betekent) van nog geen maand oud. En wat te denken van de vogelshow? De algemene conclusie was dat die heel mooi was, maar in Avifauna veel spectaculairder. Overweldigend was het Oceanium, waar het leek alsof je over de zeebodem wandelde met haaien, gitaarroggen, steuren, pinguïns en nog veel meer zeebewoners boven je en naast je.

In de bus terug was men het met elkaar eens: het was een mooie maar vermoeiende dag. En wat een bof met het weer; de regencapes zijn in de tas gebleven.

Zonnebloem logo

De uitslag van de Zonnebloem loterij is bekend.

Kijk snel of je in de prijzen bent gevallen!

Naar de uitslag

Secretariaat Zonnebloem Rijnwoude-Zuid

06-831 32 921
contactformulier

Contact & Aanmelden

Heb jij een lichamelijke beperking en wil je deelnemen aan onze activiteiten of wil je je aanmelden als vrijwilliger bij de afdeling?

Specialiteiten

  • Uit eten/terrasje pakken
  • Creatieve workshops
  • Buitenactiviteiten
  • Bezoekwerk
  • Evenementen en festivals