Cookies

Zonnebloem.nl en de bijbehorende (sub)domeinen maken gebruik van cookies en daarmee vergelijkbare technieken.

Wij gebruiken functionele en analytische cookies om bezoekers een optimale bezoekerservaring te bieden. Bovendien plaatsen derde partijen advertentie cookies, zodat De Zonnebloem u relevante en gepersonaliseerde advertenties kan tonen buiten deze websites om.

Uw internetgedrag buiten de websites kan ook door deze derde partijen gevolgd worden door middel van tracking cookies. Door op akkoord te klikken bevestigt u akkoord gaat met het gebruik van analytische en tracking cookies en cookies van derde partijen.

Voor meer informatie klik hier

Instellingen

Zonnebloem.nl en de bijbehorende (sub)domeinen maken gebruik van cookies en daarmee vergelijkbare technieken.

Wij gebruiken functionele en analytische cookies om bezoekers een optimale bezoekerservaring te bieden. Bovendien plaatsen derde partijen advertentie cookies, zodat De Zonnebloem u relevante en gepersonaliseerde advertenties kan tonen buiten deze websites om.

Uw internetgedrag buiten de websites kan ook door deze derde partijen gevolgd worden door middel van tracking cookies. Door op akkoord te klikken bevestigt u akkoord gaat met het gebruik van analytische en tracking cookies en cookies van derde partijen.

Voor meer informatie klik hier

U kunt zelf instellen welke cookies u van ons accepteert. Houd er rekening mee dat door het niet accepteren van cookies uw website ervaring niet optimaal kan zijn. Meer informatie over het gebruik van gegevens van verschillende cookies vindt u in ons cookiebeleid.
Via youronlinechoices.com kunt u zelf bepalen per netwerk of u advertenties krijgt te zien op basis van uw vorige websitebezoek en interesses. U kunt de cookies ook van uw apparaat verwijderen door te klikken op de browser die voor u van toepassing is: Chrome, Firefox, Internet Explorer, Edge, Safari (macQS), Opera.

Koffie en kunst bij Boomkwekerij en Buitenplaats in Hazerswoude-Dorp

Zonnebloem afdeling

Vijf gasten en twee vrijwilligers brachten een bezoek aan het veelzijdige bedrijf van Jan en Joke Lourier. U vindt er een boomkwekerij, een bed and breakfast, kunstexposities en cursussen beeldhouwen.

Naar aanleiding van gesprekken en afspraken op de Beursvloer Rijnwoude 2017 en in het kader van kleinschalige activiteiten is er op 11 oktober 2017 een bezoek gebracht aan de Boomkwekerij en Buitenplaats van de familie Lourier. Wij waren met 2 vrijwilligers en 5 gasten. Om 10 uur werden wij ontvangen door Jan Lourier en de zus van Joke met koffie en een lekker stuk taart. Door ziekte kon Joke helaas niet aanwezig zijn.

Tijdens de koffie werd uitgebreid ingegaan op de activiteiten van Jan en Joke. Jan beheert de boomkwekerij die op de oude traditionele manier gevoerd wordt. Geen grote en rechte lijnen met gelijke beplanting maar zeer gevarieerd, kleine aantallen en veel zeer bijzondere taxus, heesters, ilex en coniferen. Joke heeft een B en B en geeft o.a. cursussen in beeldhouwen en schilderen. Deze activiteiten van Jan en Joke worden in de kwekerij samengevoegd en geven daardoor een zeer bijzondere ervaring. Via een lang pad konden wij links en rechts diverse afdelingen bewonderen waar beplanting en kunstwerken van verrassende materialen samengevoegd waren.

Het enthousiasme en de interesse van onze gasten was duidelijk. Ruim 1 uur hebben we ons laten informeren en verrassen.

Tekst: Koos Stolk
Foto's Leen Kransse en Koos Stolk
Vrijwilligers Zonnebloem Rijnwoude-Zuid

Zonnebloem logo

De uitslag van de Zonnebloem loterij is bekend.

Kijk snel of je in de prijzen bent gevallen!

Naar de uitslag

Secretariaat Zonnebloem Rijnwoude-Zuid

06-831 32 921
contactformulier

Contact & Aanmelden

Heb jij een lichamelijke beperking en wil je deelnemen aan onze activiteiten of wil je je aanmelden als vrijwilliger bij de afdeling?

Specialiteiten

  • Uit eten/terrasje pakken
  • Creatieve workshops
  • Buitenactiviteiten
  • Bezoekwerk
  • Evenementen en festivals