Koffie en kunst bij Boomkwekerij en Buitenplaats in Hazerswoude-Dorp

Zonnebloem afdeling

Vijf gasten en twee vrijwilligers brachten een bezoek aan het veelzijdige bedrijf van Jan en Joke Lourier. U vindt er een boomkwekerij, een bed and breakfast, kunstexposities en cursussen beeldhouwen.

Naar aanleiding van gesprekken en afspraken op de Beursvloer Rijnwoude 2017 en in het kader van kleinschalige activiteiten is er op 11 oktober 2017 een bezoek gebracht aan de Boomkwekerij en Buitenplaats van de familie Lourier. Wij waren met 2 vrijwilligers en 5 gasten. Om 10 uur werden wij ontvangen door Jan Lourier en de zus van Joke met koffie en een lekker stuk taart. Door ziekte kon Joke helaas niet aanwezig zijn.

Tijdens de koffie werd uitgebreid ingegaan op de activiteiten van Jan en Joke. Jan beheert de boomkwekerij die op de oude traditionele manier gevoerd wordt. Geen grote en rechte lijnen met gelijke beplanting maar zeer gevarieerd, kleine aantallen en veel zeer bijzondere taxus, heesters, ilex en coniferen. Joke heeft een B en B en geeft o.a. cursussen in beeldhouwen en schilderen. Deze activiteiten van Jan en Joke worden in de kwekerij samengevoegd en geven daardoor een zeer bijzondere ervaring. Via een lang pad konden wij links en rechts diverse afdelingen bewonderen waar beplanting en kunstwerken van verrassende materialen samengevoegd waren.

Het enthousiasme en de interesse van onze gasten was duidelijk. Ruim 1 uur hebben we ons laten informeren en verrassen.

Tekst: Koos Stolk
Foto's Leen Kransse en Koos Stolk
Vrijwilligers Zonnebloem Rijnwoude-Zuid

Secretariaat Zonnebloem Rijnwoude-Zuid

06-831 32 921
contactformulier

Contact & Aanmelden

Heb jij een lichamelijke beperking en wil je deelnemen aan onze activiteiten of wil je je aanmelden als vrijwilliger bij de afdeling?

Specialiteiten

  • Bezoekwerk
  • Buitenactiviteiten
  • Creatieve workshops
  • Evenementen en festivals
  • Uit eten/terrasje pakken