Smullen van winterse maaltijdsoepen.

Zonnebloem afdeling

De laatste Zonnebloem Rijnwoude-Zuid activiteit in 2017 was een middag met hartverwarmende winterse maaltijdsoepen, waaraan bijna 50 gasten deelnamen.

Enkele jaren geleden heeft de Zonnebloem Rijnwoude-Zuid (Benthuizen en Hazerswoude-Dorp) de wensen van gasten onderzocht. Met stip bovenaan stond gezamenlijk eten. Die wens is de afgelopen jaren regelmatig vervuld.
Op woensdag 8 november 2017 was het weer zover. Dit keer vormden winterse maaltijdsoepen de hoofdmoot van de maaltijd. Er was keus uit drie.
Goulashsoep, erwtensoep en een vegetarische tomatensoep. Natuurlijk begeleid door roggebrood met spek en breekbrood. De erwtensoep werd het meest gegeten, gevolgd door de goulashsoep. En wilde men nog een andere proberen, geen probleem. Een aantal gasten nam dan ook twee verschillende soorten en een enkeling probeerde ze alle drie. Al met al hebben de vrijwilligers zo’n kleine 70 koppen ingeschept.
Bij de evaluatievragen na afloop waren de gasten het met elkaar eens hoe de soepen smaakten. Bij alle drie stonden verweg de meeste kruisjes achter “heerlijk”.

De middag werd opgeluisterd door het zangduo 2Gether uit Alphen aan den Rijn. Nu eens speelden zij fijne achtergrondmuziek, waardoor iedereen prettig met elkaar kon praten. Dan weer zongen de gasten vrolijk mee. Dat het gezellig was blijkt wel uit het feit dat enkele mensen spontaan een dansje waagden.

De soepen werden verzorgd door Eetcafé de Egelantier. Onze dank gaat dan ook uit naar Clemens, de beheerder van de Regenboog en alle Zonnebloemvrijwilligers die deze fijne middag mogelijk maakten.

Secretariaat Zonnebloem Rijnwoude-Zuid

06-831 32 921
contactformulier

Contact & Aanmelden

Heb jij een lichamelijke beperking en wil je deelnemen aan onze activiteiten of wil je je aanmelden als vrijwilliger bij de afdeling?

Specialiteiten

  • Bezoekwerk
  • Buitenactiviteiten
  • Creatieve workshops
  • Evenementen en festivals
  • Uit eten/terrasje pakken