Cookies

Zonnebloem.nl en de bijbehorende (sub)domeinen maken gebruik van cookies en daarmee vergelijkbare technieken.

Wij gebruiken functionele en analytische cookies om bezoekers een optimale bezoekerservaring te bieden. Bovendien plaatsen derde partijen advertentie cookies, zodat De Zonnebloem u relevante en gepersonaliseerde advertenties kan tonen buiten deze websites om.

Uw internetgedrag buiten de websites kan ook door deze derde partijen gevolgd worden door middel van tracking cookies. Door op akkoord te klikken bevestigt u akkoord gaat met het gebruik van analytische en tracking cookies en cookies van derde partijen.

Voor meer informatie klik hier

Instellingen

Zonnebloem.nl en de bijbehorende (sub)domeinen maken gebruik van cookies en daarmee vergelijkbare technieken.

Wij gebruiken functionele en analytische cookies om bezoekers een optimale bezoekerservaring te bieden. Bovendien plaatsen derde partijen advertentie cookies, zodat De Zonnebloem u relevante en gepersonaliseerde advertenties kan tonen buiten deze websites om.

Uw internetgedrag buiten de websites kan ook door deze derde partijen gevolgd worden door middel van tracking cookies. Door op akkoord te klikken bevestigt u akkoord gaat met het gebruik van analytische en tracking cookies en cookies van derde partijen.

Voor meer informatie klik hier

U kunt zelf instellen welke cookies u van ons accepteert. Houd er rekening mee dat door het niet accepteren van cookies uw website ervaring niet optimaal kan zijn. Meer informatie over het gebruik van gegevens van verschillende cookies vindt u in ons cookiebeleid.
Via youronlinechoices.com kunt u zelf bepalen per netwerk of u advertenties krijgt te zien op basis van uw vorige websitebezoek en interesses. U kunt de cookies ook van uw apparaat verwijderen door te klikken op de browser die voor u van toepassing is: Chrome, Firefox, Internet Explorer, Edge, Safari (macQS), Opera.

Mooie muziek en een goede akoestiek in de Heilige Engelbewaarderskerk

2018-apri-21-ilpretorosso-23jpg

Ondanks het mooie weer was er een goede opkomst bij het concert van Il Preto Rosso op 21 april 2018

In de dagen voor het optreden van Il Preto Rosso in de Heilige Engelbewaarderskerk in Hazerswoude-Dorp hield het Zonnebloembestuur zijn hart vast. De weerberichten gaven zomers weer aan, het bloemencorso trok door de Bollenstreek en in de Hervormde Kerk traden Elly en Rikkert op voor (klein)kinderen en hun (groot)ouders. Zou er wel belangstelling zijn voor het concert?

Een selecte groep

De echte liefhebbers van licht klassiek laten zich door niets weerhouden om te komen luisteren naar een mooi muziekprogramma. Ruim 50 mensen woonden het concert van het ensemble Il Preto Rosso bij. In een kerk waar het zonlicht mooi binnenviel door de glas in lood ramen luisterden zij naar de klanken van twee blokfluiten, een cello en een orgel.

Afwisselend programma

Nu eens was het tempo langzaam en gedragen, dan weer levendig en snel. Ook de componisten wisselden; Bach, Händel, Haydn, Pepuch, Sammartini en Telemann stonden op het programma. Wat zij gemeen hadden was dat ze allemaal eind 18e, begin 19e eeuw hun muziek componeerden, hoe uiteenlopend die ook was.

En wie wilde kon ook nog wat leren van alle soorten blokfluiten – van 10 centimeter tot meer dan één meter - die Bert Bosch liet zien en liet horen.

Applaus

Dat zowel het samenspel als de solo’s in de smaak vielen bleek wel uit het applaus na afloop. Iedereen was enthousiast. Dat hoorde je in de gesprekken achteraf.

Ensemble Il Preto Rosso, dank dat jullie ons hebben laten genieten. De Heilige Engelbewaarderskerk eveneens bedankt voor het tegen een schappelijke prijs beschikbaar stellen van deze akoestisch mooie kerk.

 

Zonnebloem logo

De uitslag van de Zonnebloem loterij is bekend.

Kijk snel of je in de prijzen bent gevallen!

Naar de uitslag

Secretariaat Zonnebloem Rijnwoude-Zuid

06-831 32 921
contactformulier

Contact & Aanmelden

Heb jij een lichamelijke beperking en wil je deelnemen aan onze activiteiten of wil je je aanmelden als vrijwilliger bij de afdeling?

Specialiteiten

  • Uit eten/terrasje pakken
  • Creatieve workshops
  • Buitenactiviteiten
  • Bezoekwerk
  • Evenementen en festivals