Even de dingen van alledag achter je laten “Gewoon bij Winny"

2018-kleinschalig-gewoonbijwinny-lunch-3jpg

Woensdag 5 juni was het zover; negen vrouwelijke Zonnebloemgasten en twee vrijwilligers - allen dames - lunchten bij “Gewoon bij Winny” aan de Hoogeveenseweg in Hazerswoude-Dorp.

De keus was gevallen op “Gewoon bij Winny” naar aanleiding van enthousiaste verhalen van een groep Zonnebloemgasten uit Benthuizen, die daar afgelopen september een bezoek hadden gebracht. En ook plezierig: lekker dichtbij en dus een korte reistijd.

John en Ria ontvingen ons om 11 uur hartelijk met koffie en iets lekkers erbij, allemaal door Ria zelf gebakken. Tijdens het koffiedrinken maakten de deelnemers nader kennis met elkaar. En werden er herinneringen uitgewisseld aan oud Hazerswoude.

Toen de zon door brak zijn we gauw naar buiten gegaan om het terrein te verkennen. We genoten van de rust en het mooie uitzicht op ons dorp, van de kippen, varkens, vogels en vooral van de twee puppy’s. Ze konden worden geaaid en vast gehouden.
In het “rommelschuurtje” bij Winny, waar allerlei oude gebruiksvoorwerpen en oude sieraden uitgestald zijn, werd er rondgekeken en kochten de dames o.a. kettingen, wol en kopjes,

Om 13.00 uur stond binnen de lunch voor ons klaar. Ria en John verrasten ons met een salade, heerlijke eigen gemaakte soep, belegde broodjes, krentenbollen, pannenkoeken en roggebrood. Heerlijk als dat allemaal zo op een etagère voor je op tafel neergezet wordt.
Tijdens het eten werd er weer gezellig verder gepraat.

Zo was het al gauw 15.00 uur en kwamen de chauffeurs ons weer ophalen. Nog even snel een plantje kopen en vragen aan de chauffeur of dat nog wel in de auto paste. Ook het hondje van een van de gasten ging moe mee naar huis.

We kunnen terug kijken op een gezellige en zonnige dag daar aan de Hoogeveenseweg. Dat het een geslaagde dag was, blijkt wel uit de opmerking van een van de dames “Ik heb vandaag eens een keer aan andere dingen kunnen denken.”

Ria en John heel hartelijk bedankt voor de gastvrije ontvangst!

Tekst: Erna Voets. Foto’s: Erna Voets en Joan Tooten

“Gewoon bij Winny” biedt vrijetijdsbesteding met zorg voor mensen met een beperking. Iedereen kan echter iets komen eten of drinken, een feestje organiseren of een workshop volgen.

www.gewoonbijwinny.nl

 

Secretariaat Zonnebloem Rijnwoude-Zuid

06-831 32 921
contactformulier

Contact & Aanmelden

Heb jij een lichamelijke beperking en wil je deelnemen aan onze activiteiten of wil je je aanmelden als vrijwilliger bij de afdeling?

Specialiteiten

  • Bezoekwerk
  • Buitenactiviteiten
  • Creatieve workshops
  • Evenementen en festivals
  • Uit eten/terrasje pakken