Safaripark Beekse Bergen, een heerlijke dag.

olifantjpg

Op een bewolkte dinsdag in juni vertrokken vanuit het voormalige Rijnwoude twee bussen met ruim 100 Zonnebloemgasten en -vrijwilligers naar de Beekse Bergen.

Een bezoek aan het Safaripark stond al een tijdje op het verlanglijstje, maar vanwege de hoge kosten was het er nog niet van gekomen. Dankzij een geweldige gift van de Lionsclub Rijnwoude konden Zonnebloem Rijnwoude-Noord (Hazerswoude-Rijndijk en Koudekerk aan den Rijn) en Zonnebloem Rijnwoude-Zuid (Benthuizen en Hazerswoude-Dorp) hun deelnemers een uitstapje naar het Safaripark aanbieden tegen een aantrekkelijke eigen bijdrage.

Via Utrecht vertrok de ene bus richting Hilvarenbeek, via Rotterdam kwam ietsje later de andere op het park aan.
Als eerste op het park was er aandacht voor de inwendige mens. Wat een luxe lunch: puntjes, pistoletjes, meergranen bollen, roggebrood, krentenbrood, te veel om op te noemen. En dan hebben we het nog niet over het beleg: ham, kaas, worst, zoet. Dat was moeilijk kiezen!

Tijdens de lunch konden deelnemers van de beide afdelingen zich een beetje mengen. Groot was de verrassing toen iemand uit Hazerswoude-Dorp ineens iemand uit Koudekerk ontdekte, met wie zij op de lagere school gezeten had. Meteen werden er herinneringen opgehaald.

Met ronde buikjes kon de safari beginnen. Vooraan in de bus zat een gids, die om in stijl te blijven “ranger” wordt genoemd. Met een flinke dosis humor gaf hij bijna anderhalf uur lang uitleg over het wilde-dieren-rijk. Vanalles kwam aan de orde, tot aan het paren van de leeuwen toe. Wist u dat zij dat in de bronstijd tot wel veertig keer per dag doen?
Hoorns gingen door de bus om te bekijken. Ook kamelenhaar – dat door vogels wordt gebruikt als nestmateriaal – kon iedereen betasten en er aan ruiken.

Heel veel dieren lieten zich zien, vaak vergezeld van schattige jonkies. Hoogtepunt was wel dat giraffen een stukje opliepen met de bus.

Aan het eind van de rit wachtte iedereen een kopje thee of koffie met een “Zebraatje” in het restaurant. Daarna ging het weer huiswaarts. Een vermoeiende maar interessante dag was ten einde.

Lionsclub Rijnwoude, heel, heel hartelijk bedankt dat u dit mooie uitstapje hebt mogelijk gemaakt.

In de Groene Hart Koerier komt ook een artikel, geschreven door Zonnebloem Rijnwoude-Noord in samenwerking met de Lionsclub.

foto´s van Margôt Koolmees-Wienen en Cécile Weerheim-Colsen. Joan Tooten

 

Secretariaat Zonnebloem Rijnwoude-Zuid

06-831 32 921
contactformulier

Contact & Aanmelden

Heb jij een lichamelijke beperking en wil je deelnemen aan onze activiteiten of wil je je aanmelden als vrijwilliger bij de afdeling?

Specialiteiten

  • Bezoekwerk
  • Buitenactiviteiten
  • Creatieve workshops
  • Evenementen en festivals
  • Uit eten/terrasje pakken