Cookies

Zonnebloem.nl en de bijbehorende (sub)domeinen maken gebruik van cookies en daarmee vergelijkbare technieken.

Wij gebruiken functionele en analytische cookies om bezoekers een optimale bezoekerservaring te bieden. Bovendien plaatsen derde partijen advertentie cookies, zodat De Zonnebloem u relevante en gepersonaliseerde advertenties kan tonen buiten deze websites om.

Uw internetgedrag buiten de websites kan ook door deze derde partijen gevolgd worden door middel van tracking cookies. Door op akkoord te klikken bevestigt u akkoord gaat met het gebruik van analytische en tracking cookies en cookies van derde partijen.

Voor meer informatie klik hier

Instellingen

Zonnebloem.nl en de bijbehorende (sub)domeinen maken gebruik van cookies en daarmee vergelijkbare technieken.

Wij gebruiken functionele en analytische cookies om bezoekers een optimale bezoekerservaring te bieden. Bovendien plaatsen derde partijen advertentie cookies, zodat De Zonnebloem u relevante en gepersonaliseerde advertenties kan tonen buiten deze websites om.

Uw internetgedrag buiten de websites kan ook door deze derde partijen gevolgd worden door middel van tracking cookies. Door op akkoord te klikken bevestigt u akkoord gaat met het gebruik van analytische en tracking cookies en cookies van derde partijen.

Voor meer informatie klik hier

U kunt zelf instellen welke cookies u van ons accepteert. Houd er rekening mee dat door het niet accepteren van cookies uw website ervaring niet optimaal kan zijn. Meer informatie over het gebruik van gegevens van verschillende cookies vindt u in ons cookiebeleid.
Via youronlinechoices.com kunt u zelf bepalen per netwerk of u advertenties krijgt te zien op basis van uw vorige websitebezoek en interesses. U kunt de cookies ook van uw apparaat verwijderen door te klikken op de browser die voor u van toepassing is: Chrome, Firefox, Internet Explorer, Edge, Safari (macQS), Opera.

Hoe warm het was en hoe gezellig

2018-hightea-klerks-cw-09jpg

Het kwik steeg tot boven de 30 graden. De mussen vielen van het dak. Maar Zonnebloemgasten Rijnwoude Zuid gaven geen krimp en genoten van een high tea.

In juli en augustus is het voor veel Zonnebloemgasten wat stiller in hun omgeving. Familie, vrienden en buren gaan met vakantie. Een gezellig praatje, iemand die spontaan even aanloopt; het is allemaal wat minder dan anders. Zeker als je als gevolg van leeftijd of handicap minder mobiel bent, is het een erg rustige tijd. Daarom organiseert Zonnebloem Rijnwoude-Zuid traditioneel in die periode een activiteit voor haar gasten. Traditioneel ook biedt de familie Klerks in Hazerswoude-Dorp gastvrijheid hiervoor.

Ongeveer veertig gasten deden op 24 juli de door tien vrijwilligers verzorgde high tea eer aan. Er was een keur aan gerechten, van kwarktaart tot chocoladetaart en van zalmsandwiches tot frisse komkommers. Niet alles ging op, want ondanks acht ventilatoren die stonden te draaien, was de eetlust vanwege de warmte toch  minder dan normaal.

Wat geen last had van de warmte was het geheugen van de aanwezigen. Het liedjesraadspel onder leiding van Cees Aantjes trok ieders aandacht. De borden met daarop voorwerpen die samen een bekend liedje voorstelden, leidden soms tot diepe denkrimpels, maar men kwam er altijd uit. Soms met een kleine aanwijzing, soms doordat iemand spontaan begon te neuriën. Iedereen deed mee. Het plezier spatte er van af. En de zweetdruppeltjes soms ook! Aan het eind van de middag waren alle 36 liedjes geraden én gezongen.

Foto’s: Margôt Koolmees-Wienen en Cécile Weerheim

Zonnebloem logo

De uitslag van de Zonnebloem loterij is bekend.

Kijk snel of je in de prijzen bent gevallen!

Naar de uitslag

Secretariaat Zonnebloem Rijnwoude-Zuid

06-831 32 921
contactformulier

Contact & Aanmelden

Heb jij een lichamelijke beperking en wil je deelnemen aan onze activiteiten of wil je je aanmelden als vrijwilliger bij de afdeling?

Specialiteiten

  • Uit eten/terrasje pakken
  • Creatieve workshops
  • Buitenactiviteiten
  • Bezoekwerk
  • Evenementen en festivals