Vier maal op Zonnebloemvakantie

marian-2jpgjpg

Vier gasten, twee bestemmingen. De eerste Zonnebloemvakanties nieuwe stijl zijn geweest en voor herhaling vatbaar.

Jarenlang werden de Zonnebloemvakanties tot volle tevredenheid nationaal georganiseerd. Maar tijden veranderen. Mensen zijn individualistischer geworden en wilden vakanties die meer voldeden aan hun eigen behoefte. Nationale Vereniging De Zonnebloem speelde daarop in door de organisatie van vakanties te decentraliseren naar regio’s en afdelingen.

Een samenwerkingsverband van de regio’s Alphen aan den Rijn, Gouda en Krimpenerwaard pakte de handschoen op en organiseerde in 2018 vier vakanties.

Vier gasten van de afdeling Rijnwoude-Zuid gingen op vakantie.

Twee gasten, een uit Benthuizen en een uit Hazerswoude-Dorp, kozen voor een vijfdaagse in het geheel verzorgde vijfsterren groepshotel “Bosgoed” in Lunteren. Zij verbleven daar in de periode 28 mei – 2 april 2018. Hun ervaringen liepen uiteen van redelijk naar de zin met kanttekeningen tot heel enthousiast. Een tegenvaller voor een van de gasten was dat de avonden, in tegenstelling tot vroeger, niet waren ingevuld en men zich zelf moest vermaken. Beide gasten vonden de uitstapjes leuk, de omgeving prachtig en de zorg van de vrijwilligers geweldig.

Het is, als je al vaker mee bent geweest, duidelijk even wennen die nieuwe opzet van de vakantie.

Twee personen uit Hazerswoude-Dorp, een echtpaar, gingen met 6 gasten van andere afdelingen van 9 tot en met 13 juli naar een aangepaste vakantiewoning, “t Haerderhuys” in Doornspijk. De groep zorgde zelf voor alle maaltijden. Het echtpaar heeft genoten! Vooral enthousiast waren beiden over de mooie boottocht over het IJsselmeer. Hun conclusie : “volgend jaar willen wij weer graag mee”.

Secretariaat Zonnebloem Rijnwoude-Zuid

06-831 32 921
contactformulier

Contact & Aanmelden

Heb jij een lichamelijke beperking en wil je deelnemen aan onze activiteiten of wil je je aanmelden als vrijwilliger bij de afdeling?

Specialiteiten

  • Bezoekwerk
  • Buitenactiviteiten
  • Creatieve workshops
  • Evenementen en festivals
  • Uit eten/terrasje pakken