De Zonnebloem aan het strand van Noordwijk

2018-strandrups-makoo-28jpg

Vraag je Zonnebloemgasten wat zij graag eens willen doen, dan hoor je dat een keertje naar zee wel heel erg leuk zou zijn. Dat heeft Zonnebloem Rijnwoude Zuid dan ook dit jaar weer geregeld

18 gasten van ZonnebloemRijnwoude-Zuid namen deel aan een uitstapje met de Strandrups langs het strand van Noordwijk. Een gloednieuwe strandrups, waar meer mensen, ook rolstoelers, op kunnen dan voorheen en die ook bij minder goed weer uitrijdt.

Een ochtendgroep en een middaggroep, elk met 9 gasten en twee á drie vrijwilligers, reisden af naar het strand. Zij troffen een stralende dag. Een enkeling waagde zich zelfs in zee om pootje te baden. De gezamenlijke lunch kon op het terras gebruikt worden, wat het extra lekker maakte. Een dag om nog lang over na te praten en ook voor volgend jaar weer op het verlanglijstje te zetten!

Dat de deelnemers het uitje erg waardeerden blijkt uit het verhaal van een van hen:
“Ons dagje uit met de Zonnebloem. Even na half 10 vertrokken we uit Hazerswoude Dorp. Met Hans Kortekaas en 4 dames, richting de Langevelderslag in Noordwijk.
Eerst kregen we een kopje koffie met een heerlijke appelpunt met slagroom.Hierna gingen we in de strandrups en het strand op. Er stond een harde wind, dus zagen we schuimkoppen.  De jassen moesten wel dicht .
Ton  vertelde ons over eb en vloed. Nu hebben we een breed strand, dus is het eb.  In de verte zien we witte bootjes, en er zwemmen ook kleine haaien, maar die had Ton zelf nog nooit gezien.
Bij terugkomst kregen we 2 drankjes en rond 1 uur hadden we een gezamenlijke lunch met gasten uit Benthuizen.  Een kop soep, broodje kroket en een boterham met ham en kaas. Het was heerlijk.
Toen we weer naar Hazerswoude terug gingen, heeft Hans een route gereden door Voorhout. Dit is zowel zijn als mijn geboortedorp. Ik vond dag geweldig! Maar wat is daar veel veranderd.
Het was een fijne dag met goed weer. Iedereen heeft het erg naar z'n zin gehad.
Zonnebloem, heel hartelijk bedankt.
Jeanne Vertegaal”

Ook Zonnebloem Rijnwoude-Noord organiseerde een ritje met de Strandrups. Hoewel zij het minder goed troffen met het weer, was het ook voor hen een succes.

Foto's: Jeanette Blijleven, Margôt Koolmees, Mieke Kortekaas en Cécile Weerheim

Secretariaat Zonnebloem Rijnwoude-Zuid

06-831 32 921
contactformulier

Contact & Aanmelden

Heb jij een lichamelijke beperking en wil je deelnemen aan onze activiteiten of wil je je aanmelden als vrijwilliger bij de afdeling?

Specialiteiten

  • Bezoekwerk
  • Buitenactiviteiten
  • Creatieve workshops
  • Evenementen en festivals
  • Uit eten/terrasje pakken