Uitwaaien in een oldtimer

2018aug-oldtimerrit-1jpg

Drie Zonnebloemgasten mochten als gast van de Holland Oldtimer Touringclub de maandelijkse zondagrit meerijden. Een geweldige ervaring!

De HOT, zoals de afkorting van Holland Oldtimer Touringclub luidt, is naar eigen zeggen een gezellige, vrijblijvende en zeer toegankelijke club van autoliefhebbers in alle modellen, leeftijden en uitvoeringen. In de periode van april tot en met oktober maken zij op elke eerste zondag van de maand een rondrit, die start bij café de Egelantier in Hazerswoude-Dorp.

De eerste zondag van augustus was een zonovergoten dag. Drie gasten van de Zonnebloem viel de eer te beurt een rit in een oldtimer te maken. De oudste van hen was 90 jaar. De andere twee tussen 55 en 60 jaar. Jonkies dus nog! De oudste van het groepje was bijrijder in een Renault Dauphine, uit de zestiger jaren. De jongsten reden mee in een antieke Bentley limousine.

Langs het Aarkanaal ging de rit naar Cruquius, aan de Ringvaart van de Haarlemmermeerpolder. Na een drankje en hapje begon de rit terug, uiteraard via een andere route, onder andere langs de Kager plassen. Rond 17:15 uur eindigde de middag weer waar hij begon, bij de Egelantier!  De Zonnebloemgasten hebben in één woord GENOTEN.

Holland Oldtimer Touringclub, ontzettend bedankt.

Een van de Zonnebloemdeelnemers verwoordt het zo:

“Ik werd vrijdag 3 aug gebeld door Cecile van de Zonnebloem. Of ik zin en tijd had om zondag 5 aug mee te gaan met een ritje met oude auto’s. Daar had ik zeker zin in. We verzamelde bij de egelantier om half een. Daar werden we welkom geheten met een bakje koffie. We zagen steeds meer oude auto’s komen. De een nog mooier als de ander. Rond één uur werden we ingedeeld per auto. Ik zat met Annemiek en Cocky. Het was een gele auto met een open dak. Omdat het een mooie zonnige dag was, hadden we we ons goed ingesmeerd met zonne brand. Dus zonnebril op, en een petje op. We konden gaan. Het was een rit met mooie dorpjes en we zwaaide naar iedereen. Er waren veel boodjes aan het varen en velen zwaaide terug. We zijn gestopt bij het cruquis. Daar hebben we wat gedronken. Lekker buiten in de zon. Daarna zijn we weer terug gereden. Wat was er veel te zien langs alle dorpjes. Het was rond vijf uur dat we terug waren. Daar kregen we nog wat te drinken of een ijsje. Het was een geweldige dag om nog veel na te vertellen. Ik was erg blij en tevreden. We zijn goed begeleid dus zonnebloem een dikke NEGEN.
Cecile prima gedaan super.
Petra een tevreden mens.
PS: ook de chauffeurs die hun auto’s en tijd hebben besteed.

Petra

Secretariaat Zonnebloem Rijnwoude-Zuid

06-831 32 921
contactformulier

Contact & Aanmelden

Heb jij een lichamelijke beperking en wil je deelnemen aan onze activiteiten of wil je je aanmelden als vrijwilliger bij de afdeling?

Specialiteiten

  • Bezoekwerk
  • Buitenactiviteiten
  • Creatieve workshops
  • Evenementen en festivals
  • Uit eten/terrasje pakken