Cookies

Zonnebloem.nl en de bijbehorende (sub)domeinen maken gebruik van cookies en daarmee vergelijkbare technieken.

Wij gebruiken functionele en analytische cookies om bezoekers een optimale bezoekerservaring te bieden. Bovendien plaatsen derde partijen advertentie cookies, zodat De Zonnebloem u relevante en gepersonaliseerde advertenties kan tonen buiten deze websites om.

Uw internetgedrag buiten de websites kan ook door deze derde partijen gevolgd worden door middel van tracking cookies. Door op akkoord te klikken bevestigt u akkoord gaat met het gebruik van analytische en tracking cookies en cookies van derde partijen.

Voor meer informatie klik hier

Instellingen

Zonnebloem.nl en de bijbehorende (sub)domeinen maken gebruik van cookies en daarmee vergelijkbare technieken.

Wij gebruiken functionele en analytische cookies om bezoekers een optimale bezoekerservaring te bieden. Bovendien plaatsen derde partijen advertentie cookies, zodat De Zonnebloem u relevante en gepersonaliseerde advertenties kan tonen buiten deze websites om.

Uw internetgedrag buiten de websites kan ook door deze derde partijen gevolgd worden door middel van tracking cookies. Door op akkoord te klikken bevestigt u akkoord gaat met het gebruik van analytische en tracking cookies en cookies van derde partijen.

Voor meer informatie klik hier

U kunt zelf instellen welke cookies u van ons accepteert. Houd er rekening mee dat door het niet accepteren van cookies uw website ervaring niet optimaal kan zijn. Meer informatie over het gebruik van gegevens van verschillende cookies vindt u in ons cookiebeleid.
Via youronlinechoices.com kunt u zelf bepalen per netwerk of u advertenties krijgt te zien op basis van uw vorige websitebezoek en interesses. U kunt de cookies ook van uw apparaat verwijderen door te klikken op de browser die voor u van toepassing is: Chrome, Firefox, Internet Explorer, Edge, Safari (macQS), Opera.

Een hartverwarmend Herfstfeest

2018-herfstfeest-rwzuid-5jpgjpgjpg

Een kleine veertig Zonnebloemgasten uit voormalig Rijnwoude vierden samen met Marjolein Meijers en haar begeleiders het begin van de herfst.

100 gasten
Het jaarlijkse herfstfeest van Zonnebloemregio Alphen aan den Rijn vond zoals altijd plaats in Het Trefpunt van Ipse De Bruggen in Nieuwveen.
De regiovoorzitter, Hans Groen in ’t Wout, verwelkomde meer dan 100 gasten uit Alphen aan den Rijn en enkele omliggende gemeenten. Onder hen een aantal uit voormalig Rijnwoude. Het welkom ging vergezeld van koffie met een heerlijk gebakje met de opdruk “50”, het aantal jaren dat de Regio dit jaar bestaat.
Hierna kregen Marjolein Meijers en haar secondanten, Walter en Onno Kuipers, het woord, of liever gezegd de daad. Marjolein is een vakvrouw die inmiddels ruim 40 jaar "op de planken" staat.

17 instrumenten
Op het podium stonden een stuk of 17 muziekinstrumenten die deze middag ook vrijwel allemaal, vaak afwisselend, werden gebruikt. Marjolein bijvoorbeeld bas en gitaar, Onno gitaar, trekharmonica en accordeon en Walter viool, mandoline en doedelzak.
Het was een zeer afwisselend muzikaal gebeuren, met muziek afkomstig uit Nederland, Turkije, Ierland en Bulgarije.
Marjolein nam je vaak mee naar zaken die haar persoonlijk geraakt hadden. Zij bracht deze op een zeer open en spontane en soms ontroerende wijze met verhaal en muziek.

Advocaatjes
In de pauze genoten de gasten van een hapje en een drankje, waarbij vooral het grote aantal advocaatjes met slagroom erg in de smaak viel.
Na de pauze werd de draad weer opgepakt en liet Marjolein de mensen in de zaal nog meezingen.

Stagiaires, een verrijking
Bij de ontvangst en ook later in de zaal en bij de bediening was een drietal stagiaires ingeschakeld. Op een leuke manier werden zij ingezet en waren ze behulpzaam voor mensen die moeilijk ter been waren. Een natuurlijke ontmoeting tussen oud en jong. Terecht werden ze na afloop uitdrukkelijk bedankt door de voorzitter.

Uit de gesprekken in de zaal en terug naar huis in de auto was duidelijk dat de gasten het erg naar hun zin hebben gehad en van een gezellige middag hebben genoten.

Tekst: Lucas Holkamp, Zonnebloem Rijnwoude-Noord
Redactie: Henny Tooten
Foto’s: Nel Boevé en Mieke Kortekaas, Zonnebloem Rijnwoude-Zuid, Lucas Holkamp, Zonnebloem Rijnwoude-Noord.

Zie ook het fotoalbum dat we hebben ingericht.

 

Zonnebloem logo

De uitslag van de Zonnebloem loterij is bekend.

Kijk snel of je in de prijzen bent gevallen!

Naar de uitslag

Lieke van Bennekom

071-5327668
contactformulier

Contact & Aanmelden

Heb jij een lichamelijke beperking en wil je deelnemen aan onze activiteiten of wil je je aanmelden als vrijwilliger bij de afdeling?

Specialiteiten

  • Uit eten/terrasje pakken
  • Creatieve workshops
  • Buitenactiviteiten
  • Bezoekwerk
  • Evenementen en festivals