Cookies

Zonnebloem.nl en de bijbehorende (sub)domeinen maken gebruik van cookies en daarmee vergelijkbare technieken.

Wij gebruiken functionele en analytische cookies om bezoekers een optimale bezoekerservaring te bieden. Bovendien plaatsen derde partijen advertentie cookies, zodat De Zonnebloem u relevante en gepersonaliseerde advertenties kan tonen buiten deze websites om.

Uw internetgedrag buiten de websites kan ook door deze derde partijen gevolgd worden door middel van tracking cookies. Door op akkoord te klikken bevestigt u akkoord gaat met het gebruik van analytische en tracking cookies en cookies van derde partijen.

Voor meer informatie klik hier

Instellingen

Zonnebloem.nl en de bijbehorende (sub)domeinen maken gebruik van cookies en daarmee vergelijkbare technieken.

Wij gebruiken functionele en analytische cookies om bezoekers een optimale bezoekerservaring te bieden. Bovendien plaatsen derde partijen advertentie cookies, zodat De Zonnebloem u relevante en gepersonaliseerde advertenties kan tonen buiten deze websites om.

Uw internetgedrag buiten de websites kan ook door deze derde partijen gevolgd worden door middel van tracking cookies. Door op akkoord te klikken bevestigt u akkoord gaat met het gebruik van analytische en tracking cookies en cookies van derde partijen.

Voor meer informatie klik hier

U kunt zelf instellen welke cookies u van ons accepteert. Houd er rekening mee dat door het niet accepteren van cookies uw website ervaring niet optimaal kan zijn. Meer informatie over het gebruik van gegevens van verschillende cookies vindt u in ons cookiebeleid.
Via youronlinechoices.com kunt u zelf bepalen per netwerk of u advertenties krijgt te zien op basis van uw vorige websitebezoek en interesses. U kunt de cookies ook van uw apparaat verwijderen door te klikken op de browser die voor u van toepassing is: Chrome, Firefox, Internet Explorer, Edge, Safari (macQS), Opera.

Week van de toegankelijkheid

toegankelijkheid2jpg

Van 1 tot en met 6 oktober 2018 is de Week van de Toegankelijkheid gehouden. Zonnebloem Rijnwoude-Zuid deed mee.

Onbeperkt erop uit
De Week van de Toegankelijkheid 2018 is de 17e editie. Het motto is dit jaar `Lekker vrij! Doen wat je zelf wilt`.Dat lijkt zo gewoon, maar voor mensen met een lichamelijke beperking is dat niet zo. Vaak lopen zij bij vrijetijdslocaties tegen obstakels aan. Dat kunnen grote zaken zijn, zoals een slecht begaanbaar pad, maar ook kleine dingen, als een spiegel die te hoog hangt voor mensen in een rolstoel.
Het motto van de Week van de toegankelijkheid past naadloos bij het project `Onbeperkt erop uit` van de Zonnebloem. Een samenwerkingsproject met een groot aantal vrijetijdsorganisaties. De Zonnebloem speelde deze week op twee manieren extra in op toegankelijkheid, een bioscoopmiddag in samenwerking met Kinepolis en de Zonnebloemtestdagen bij 18 attracties. Zonnebloem Rijnwoude- Zuid draagt graag haar steentje bij.

Bioscoopmiddag in Kinepolis in Zoetermeer
De bioscoopketen Kinepolis nodigde ter gelegenheid van de week van de toegankelijkheid in al haar vestigingen De Zonnebloem uit om met een groep gasten gratis naar de bios te komen. Of ze als tegenprestatie wel wilden beoordelen hoe toegankelijk de bioscoop zelf is. Een win-win-situatie!
Acht vrijwilligers en negen gasten van Zonnebloem Rijnwoude-Zuid genoten in Kinepolis Zoetermeer van de film `De bankier van het verzet`. Een indrukwekkende film, die dan ook terecht vijf Gouden Kalveren heeft gekregen. De bezoekers waren er na afloop stil van.
Wat opviel aan de toegankelijkheid was de file voor de lift; die was niet berekend op zoveel bezoekers. En als je niet goed ter been bent, is een trap zonder leuningen ook niet zo handig. Gelukkig waren er genoeg helpende handen. De gasten vonden het  comfortabel zitten met goed zicht op het witte doek vanaf elke zitplaats.
Alle opmerkingen over de toegankelijkheid van de Kinepolisbioscopen worden verzameld. Begin 2019 komt de uitslag.

Zonnebloemtestdagen bij Madurodam
Zonnebloem Rijnwoude-Zuid testte de toegankelijkheid van Madurodam. Drie vrijwilligers samen met drie gasten vormden het testpanel op een mooie herfstdag. Zij hebben genoten van het park, maar verloren het doel niet uit het oog. Zij hebben ook kritisch gekeken, want er moesten liefst 24 vragen over toegankelijkheid worden beantwoord. Die gingen van horeca, souvenirwinkel en toiletten tot het park zelf en gastvrijheid. Natuurlijk liepen de koppels tegen zaken aan. Bijvoorbeeld dat het niet mogelijk is mensen met de auto af te zetten/op te halen bij de ingang. Tussen het parkeerterrein en de kassa´s ligt een groot terrein, waarop auto´s niet toegestaan zijn. En ben je moe van de wandeling en toe aan koffie, dan sta je ineens voor de ingang van een restaurant waar je met de rolstoel niet in kunt. Dus een heel stuk omlopen. Gemakkelijk op te lossen met goede bewegwijzering.
Al met al een leuke dag. Een klein steentje kunnen bijdragen aan het toegankelijker maken van Madurodam is de slagroom op de taart van deze dag.

Foto's: Margôt Koolmees en Erna Voets

Zonnebloem logo

De uitslag van de Zonnebloem loterij is bekend.

Kijk snel of je in de prijzen bent gevallen!

Naar de uitslag

Secretariaat Zonnebloem Rijnwoude-Zuid

06-831 32 921
contactformulier

Contact & Aanmelden

Heb jij een lichamelijke beperking en wil je deelnemen aan onze activiteiten of wil je je aanmelden als vrijwilliger bij de afdeling?

Specialiteiten

  • Uit eten/terrasje pakken
  • Creatieve workshops
  • Buitenactiviteiten
  • Bezoekwerk
  • Evenementen en festivals