Gezellig Kerstsamenzijn van Zonnebloemgasten

kerstbrunch-2018-weerheim-cewe-3jpg

Voor het derde jaar op rij waren er in Hazerswoude-Dorp kleinschalige Kerstbrunches voor Zonnebloemgasten.

Verdeeld over twee dagen stond bij drie vrijwilligsters de deur ver open om Zonnebloemgasten te ontvangen voor een Kerstbrunch. Samen met een collega-vrijwilligster werden de gasten in een sfeervol aangekleed Kersthuis in de watten gelegd.

Op elk adres zaten acht personen om de feestelijk gedekte tafel. De meeste disgenoten waren ver over de 80 en zelfs enkelen boven de 90 jaar. Met z’n allen rondom één tafel waren de contacten snel gelegd. Gesprekken werden gevoerd met een buurman of buurvrouw, maar regelmatig ook was de hele tafel bij het gesprek betrokken. Het was zó geanimeerd, dat niemand de bel hoorde, die de komst van de fotograaf aankondigde.

Ondertussen zorgden de beide gastenvrouwen voor de inwendige mens. Van een hapje en een drankje - “doe nog maar een wijntje, dat praat zo lekker “- via een soepje, een hoofdgerecht van kip met champignons, tot een toetje van ijs met slagroom. De aanwezigen lieten het zich goed smaken!

De ingrediënten waren ingekocht bij Albert Heijn Beugelsdijk en werden door Onno feestelijk overhandigd. Doordat hij daarbij tot genoegen van de Zonnebloem een mooie korting aanbood, konden prijzen voor de gasten laag blijven.

Al met al waren het drie geslaagde bijeenkomsten. Dat bleek wel uit het feit dat op een van de adressen de gasten pas na vieren vertrokken.

Foto’s  Cécile Weerheim, Margôt Koolmees, Erna Voets, Joan Tooten

Secretariaat Zonnebloem Rijnwoude-Zuid

06-831 32 921
contactformulier

Contact & Aanmelden

Heb jij een lichamelijke beperking en wil je deelnemen aan onze activiteiten of wil je je aanmelden als vrijwilliger bij de afdeling?

Specialiteiten

  • Bezoekwerk
  • Buitenactiviteiten
  • Creatieve workshops
  • Evenementen en festivals
  • Uit eten/terrasje pakken