Zonnebloem bij Kerstsamenzang in Benthuizen

2016-benthuizen-kerstsamenzang-9jpg

Op zaterdagavond 22 december 2018 was het weer zover. De traditionele jaarlijkse Kerstsamenzang in de oude Dorpskerk in Benthuizen.

Het voorprogramma werd verzorgd door het kinderkoor De Benthuizer Zangertjes onder leiding van Karen de Bruin; wat een geweldig leuk optreden verzorgden zij, je werd er blij en vrolijk van tegelijk. Bij het laatste lied dat zij zongen, "Als alles duister is, ontsteek dan een lichtend licht dat nooit meer dooft" werd het licht in de kerk gedempt en mochten alle kinderen een lichtend kaarsje omhoog houden. Het projectkoor kwam tijdens dit lied zingend de kerk in met ook een lichtende kaars in hun hand; samen met de kinderen sloten zij zo het voorprogramma af met dit prachtige lied. Het vervolg was veel samenzang, het koor onder de bezielende leiding van Kees de Bruin zong een aantal prachtige oude en nieuwe Kerstliederen, de begeleiding verzorgde ook 2 instrumentale intermezzo’s van kerstliederen in een klassieke en moderne uitvoering.

Uiteraard was er in het programma ook een korte overdenking opgenomen, inspirerend uitgesproken door Gert van der Velden; de oproep was dat wij na de kerst het kind niet zullen vergeten maar blijvend beseffen dat in dit kind God op aarde is gekomen voor ons. Als laatste lied van de samenzang zongen we met elkaar het lied "Ere zij God, vrede op aarde, in de mensen een welbehagen".

Ter afsluiting was er in De Bron een ongedwongen samenzijn onder het genot van een kopje koffie, thee, chocolademelk of een frisje.

Ik heb een geslaagde avond beleefd, mooi om op terug te zien met dank aan de vrijwilligers van de Zonnebloem.


Teks: Judith Bregman, Foto Koos Bregman

Secretariaat Zonnebloem Rijnwoude-Zuid

06-831 32 921
contactformulier

Contact & Aanmelden

Heb jij een lichamelijke beperking en wil je deelnemen aan onze activiteiten of wil je je aanmelden als vrijwilliger bij de afdeling?

Specialiteiten

  • Bezoekwerk
  • Buitenactiviteiten
  • Creatieve workshops
  • Evenementen en festivals
  • Uit eten/terrasje pakken