Een gezellige stamppottenmiddag

stamppotten-in-de-regenboog-feb-2019-21jpg

Wat eten jullie vandaag? Stamppot! Stamppot! Stamppot! Echt wel!

En dat was ook zo! De Zonnebloem hield op 20 februari 2019 een stamppotmiddag. Daarvoor kwamen 37 mannen en vrouwen, allen gast van de Zonnebloem, naar de Regenboog in Hazerswoude-Dorp.

Het aperitiefje viel goed in de smaak en zorgde voor een gezellig geroezemoes. Dat viel stil toen de stamppotten binnenkwamen. Er was keus uit drie soorten: andijvie met ui en spek en een gehaktbal, boerenkool met rookworst en jus of hutspot met een sudderlapje. En alle drie met jus, voor in het bekende kuiltje. De aanwezigen lieten het zich goed smaken.

Het viel niet mee om met een volle maag de grijze cellen te activeren voor het woordritsen onder leiding van de voorzitter van de Zonnebloem Rijnwoude-Zuid. Bij dit puzzelspel zet je steeds één woord tussen twee woorden in, zodat je twee nieuwe woorden krijgt. Dat tussen “broek” ------“geld”, het woord “zak hoort, waardoor je “broekzak” en “zakgeld” krijgt, zagen de meeste mensen snel. Moeilijker werd het bij “televisie” ------“valk. Je hoorde hier en daar de hersens kraken, maar de oplossing “toren” werd met elkaar wel gevonden. Uit de volledig ingevulde formulieren werd de hoofdprijs getrokken, een Micobon t.w.v. €7, 50. Die kwam terecht in Hazerswoude. De poedelprijs werd getrokken uit de onvolledig ingevulde formulieren. Het doosje Celebrations ging naar Benthuizen.
Al met al was het een lekkere en gezellige middag.

Foto: Margôt Koolmees-Wienen

Secretariaat Zonnebloem Rijnwoude-Zuid

06-831 32 921
contactformulier

Contact & Aanmelden

Heb jij een lichamelijke beperking en wil je deelnemen aan onze activiteiten of wil je je aanmelden als vrijwilliger bij de afdeling?

Specialiteiten

  • Bezoekwerk
  • Buitenactiviteiten
  • Creatieve workshops
  • Evenementen en festivals
  • Uit eten/terrasje pakken