Met Pasen een leuk bloemstukje op tafel

paasstukje-1jpg

Wilt u weten hoe u dat doet? Kijk en lees hier hoe zes Zonnebloemgasten creatief aan de slag zijn geweest.

Op een van de eerste voorjaarsdagen na een stormachtige tweede week van maart togen twee Zonnebloemvrijwilligers samen met zes gasten uit Benthuizen naar “Gewoon bij Winny” in Hazerswoude-Dorp om een Paasstukje te maken. De binnenkomst was al feestelijk met een roze geruit tafelkleed en roze servies. En niet te vergeten, de befaamde taarten van Ria: appeltaart, kokostaart en bokkenpoottaart. Kiezen was niet nodig, gewoon van elk een stukje.

Na dit lekkere begin ging het groepje aan de slag met ……een kop en schotel. De dames kregen uitleg, en soms een beetje hulp, van een mevrouw die jarenlang bij een bloemist heeft gewerkt.

Het begin van het stukje vormde het schoteltje, waar een nestje van houtwol op werd gemaakt. Een prima basis voor een kopje met oase. Daarna werd naar hartenlust versierd. Eitjes, een veertje, een houten bloemetje op het schoteltje. Of liever een paaskuikentje? Wat je maar wilde. In het kopje kwam een groene onderlaag van klimop, takjes en eucalyptusblad. Daarna was het de keus aan de makers. Een voorjaarsbolletje, chrysantjes of toch liever een plantje erbij. De resultaten waren verschillend, maar iedereen, een Crea Bea of niet, nam een leuk stukje mee naar huis.
Het was een gezellige middag, met leuke gesprekken in een klein groepje en ook nog met iets om mee naar huis te nemen.

 

Secretariaat Zonnebloem Rijnwoude-Zuid

06-831 32 921
contactformulier

Contact & Aanmelden

Heb jij een lichamelijke beperking en wil je deelnemen aan onze activiteiten of wil je je aanmelden als vrijwilliger bij de afdeling?

Specialiteiten

  • Bezoekwerk
  • Buitenactiviteiten
  • Creatieve workshops
  • Evenementen en festivals
  • Uit eten/terrasje pakken