Naar de bollen……

keukenhof-april-2019-kleinschalig-a-15jpg

………want die zie je maar eenmaal in het jaar”, zong Louis Davids al in 1936. Toen alleen bollenvelden, nu al zeventig jaar ook de Keukenhof.

De Keukenhof staat hoog op het wensenlijstje van de Zonnebloemdeelnemers in Benthuizen en Hazerswoude-Dorp. Volgend jaar staat er een groepsuitstapje gepland.
Nu bezochten zes gasten en vier vrijwilligers uit Hazerswoude-Dorp de jarige Keukenhof.

Was de verwachting de dagen ervoor nog dat het koud zou zijn bij het uitstapje, of erger, dat het misschien wel zou regenen, op de dag zelf niets van dit alles!

Al vroeg werden de gasten opgehaald en ging het richting Lisse.
Op de eerste foto’s zitten de dames nog wat kouwelijk te kijken bij de koffie met koek op een terras. In de loop van de dag gingen er hier en daar voorzichtig jassen uit en zonnebrillen op. Ondertussen wandelde men gezellig pratend door het park en genoot men van de meer dan zeven miljoen bloemen, waaronder 800 soorten tulpen. “Kijk eens, wat mooi die gestreepte tulpen”, zei de een. “En die met díe rafelrandjes dan” zei de ander.
Het was een prachtig gezicht, de perken met banen in diverse kleuren. Maar ook de velden met gemengde kleuren vielen in de smaak. Het plezier spatte van het groepje af!

Hoorden we op de weg terug, uitkijkend over de bollenvelden, niet zachtjes neuriën:|
Naar de bollen,
Naar die prachtige bollen.
Waar je sprakeloos geniet,
Van de kleuren, die je ziet.
Naar de bollen,
Die heerlijke bollen”.

“Het was een superdag” verwoordde een van de vrijwilligers aan het einde van de dag haar ervaring. Alle deelnemers en vrijwilligers sloten zich daarbij van harte aan.

Foto’s: Sonja Kerkvliet en Erna Voets
Muziek: Louis Davids

NB: hieronder een doorlink naar meer dan 30 foto's !!

Secretariaat Zonnebloem Rijnwoude-Zuid

06-831 32 921
contactformulier

Contact & Aanmelden

Heb jij een lichamelijke beperking en wil je deelnemen aan onze activiteiten of wil je je aanmelden als vrijwilliger bij de afdeling?

Specialiteiten

  • Bezoekwerk
  • Buitenactiviteiten
  • Creatieve workshops
  • Evenementen en festivals
  • Uit eten/terrasje pakken