Reünie aan boord van de Nirvana

8-mei2019-boottocht-nirvana-06jpg

Vijftig Zonnebloemgasten uit voormalig Rijnwoude bekeken het Groene Hart vanaf het water. En ontmoetten familie en vrienden.

Sterke mannen
Het was nog maar net negen uur toen de eerste passagiers zich meldden bij de aanlegplaats van de Nirvana aan de oever van de Oude Rijn. Het was voor de meesten een behoorlijke inspanning om te voet, met de rollator of in een rolstoel de loopbrug te nemen. Gelukkig waren er sterke mannen die een handje hielpen.

Reünie
Aan boord was er vanaf het begin veel te zien. Degenen die vroeg waren zagen heel veel gasten arriveren met de auto en de loopplank op geholpen worden. Leuk om bekenden mee welkom te heten.
Vijf Zonnebloemafdelingen voeren mee. Dat gaf leuke ontmoetingen. Van één familie waren er drie deelnemers, uit Benthuizen, Hazerswoude-Dorp en Hazerswoude-Rijndijk. Een ware familiereünie! Helaas was het geen kwartet; een vierde familielid was ziek.
Ook oude vrienden, die elkaar een hele tijd niet hadden gezien, stonden plots oog in oog met elkaar. Leuk om in alle rust weer eens bij te praten.

En de winnaar is……..
Hoewel het de hele dag droog bleef, was het geen weer om boven op het dek te zitten. Een enkeling haalde een frisse neus, maar de meesten bleven benedendeks, waar het lekker warm was. Voor de inwendige mens werd goed gezorgd. Na de koffie met lekkers was het al snel tijd voor een borreltje met een bitterbal, gevolgd door een heerlijk driegangendiner. ’s Middags weer koffie met een bonbon en natuurlijk een afscheidsborrel.
’s Middags was er de traditionele loterij. Het geluk was met de gasten van Rijnwoude-Zuid. Liefst drie van hen hadden prijs, van wie één zelfs twee maal. Het doosje gewonnen bonbons kon natuurlijk niet mee van boord en moest ter plekke met de tafelgenoten worden verorberd.

Net vakantie
De gasten van Zonnebloem Rijnwoude-Zuid waren het met elkaar eens: het was een erg geslaagde dag. Een van hen verwoordde het als volgt: “Ik ga dit jaar niet met vakantie, maar deze dag was als vakantie.”

Zie ook het artikel van Jan-Luuk en Margriet van Dijk in de Groene Hart Koerier van 22 mei 2019.

Foto’s: Cécile Weerheim en Joan Tooten (ontscheping).

Secretariaat Zonnebloem Rijnwoude-Zuid

06-831 32 921
contactformulier

Contact & Aanmelden

Heb jij een lichamelijke beperking en wil je deelnemen aan onze activiteiten of wil je je aanmelden als vrijwilliger bij de afdeling?

Specialiteiten

  • Bezoekwerk
  • Buitenactiviteiten
  • Creatieve workshops
  • Evenementen en festivals
  • Uit eten/terrasje pakken