Zonnebloemgasten houden van vogels

02-2019-juni-avifauna-cw-24jpg

Een uitstapje naar Avifauna was een veelgehoorde wens onder Zonnebloemgasten. Dus werd het georganiseerd.

Hellingproef.
Al ruim voor aanvangstijd kwamen de gasten bij Avifauna aan. Daardoor was er nog geen medewerker van Avifauna om de groep naar het restaurant te begeleiden voor de koffie met taart. En zonder “navigatie” neem je natuurlijk de verkeerde weg. De rolstoelduwers stonden meteen voor de hellingproef. Iedereen is daarvoor geslaagd en alle gasten konden aan de koffie.

Oud en jong
Voor de lunch bezochten de gasten in groepjes het park. Hier een uitleg over pelikanen, die hun visjes door aalscholvers weg lieten pikken omdat ze bang zijn voor deze vogels. Daar de halfapen, die brutaal in de tassen van de bezoekers keken. De groep basisschoolleerlingen die ook in het park was keek zijn ogen uit hoe de apen en vogels reageerden op het lekkers dat ze kregen. De Zonnebloemers op hun beurt genoten weer van het plezier van de kinderen.

Zo groot als een peuter
’s Middags werd de vogelshow bezocht. De grote roofvogels bleven deze keer in hun hok, maar een uil, zo groot als een peuter van vier jaar, zoals een oma zei, was wel van de partij. Niet erg dat die monsterachtige gier in zijn hok bleef.

Een nat pak
Laten we het niet te vroeg in het jaar doen, was de gedachte van de organisatoren, dan is de kans op goed weer groter. Dus werd het uitstapje naar Avifauna gepland op 13 juni. Het was spannend. De dagen ervoor regende het vaak. Maar de dag zelf begon droog.”Voor de regen thuis zijn” zoals het gezegde luidt, zat er echter niet in. Een paar minuten voor het begin van de vogelshow begon het te gieten. De in allerijl uit de auto gehaalde poncho’s mochten niet baten. Zoals een deelnemer de volgende dag zei: “ik was zeiknat en heb na thuiskomst mijn pyjama aangedaan en ben naar bed gegaan. Maar het was een fijne dag”.

Er kan zoveel meer dan je denkt
Dat deze slogan van de Zonnebloem de lading werkelijk dekt, bleek ook nu weer. Een van de gasten wordt driemaal per week gedialyseerd. Omdat Zonnebloem Rijnwoude-Zuid probeert haar groepsactiviteiten op verschillende dagen van de week te plannen, kon ook deze gast een keer mee. Maar ook als een groepsactiviteit niet mogelijk is, kan men aan kleinschalige activiteiten deelnemen. En zelfs één-op-één-activiteiten zijn mogelijk.

Foto’s: Jeanette Blijleven, Adri Hage, Margôt Koolmees, Joan Tooten, Cécile Weerheim

Secretariaat Zonnebloem Rijnwoude-Zuid

06-831 32 921
contactformulier

Contact & Aanmelden

Heb jij een lichamelijke beperking en wil je deelnemen aan onze activiteiten of wil je je aanmelden als vrijwilliger bij de afdeling?

Specialiteiten

  • Bezoekwerk
  • Buitenactiviteiten
  • Creatieve workshops
  • Evenementen en festivals
  • Uit eten/terrasje pakken