Mensen houden van bloemen

bloemschikken-benhuizen-17-oktober-2019-7jpg

De Werkplaats in Benthuizen is een prachtige accommodatie voor een middag bloemschikken door de Zonnebloem.

Op een zonnige donderdagmiddag, 17 oktober 2019, gingen zeven gasten en twee vrijwilligers op naar De Werkplaats tegenover het winkelcentrum in Benthuizen. Voorheen zat hier de kapsalon van Marja. Die is heel leuk verbouwd en is nu een ruimte waar workshops en vergaderingen gehouden kunnen worden.

De workshop werd geleid door Arlien, die vroeger in Benthuizen met haar zoon Willem Jan de bloemenzaak Fleur Magnifique had. Haar vriendin hielp haar nu mee met deze workshop. Samen leiden zij verschillende workshops bijv. schilderen. Die wordt binnenkort ook in De Werkplaats gegeven.

De ontvangst was zeer vriendelijk. Bij binnenkomst stonden de vaasjes en bloemen al klaar, maar eerst was er tijd voor thee en koffie met een heerlijk stukje perentaart. Daarna gingen we met elkaar aan de slag, waarbij er heel wat werd afgekletst.

Met hier en daar wat hulp heeft iedereen een heel leuk resultaat mee naar huis kunnen nemen. Het was een middag die voor herhaling vatbaar is.

Heel veel dank aan Marian Mollema, die haar ruimte kosteloos beschikbaar heeft gesteld.


Tekst en foto’s Jeanette Blijleven

Secretariaat Zonnebloem Rijnwoude-Zuid

06-831 32 921
contactformulier

Contact & Aanmelden

Heb jij een lichamelijke beperking en wil je deelnemen aan onze activiteiten of wil je je aanmelden als vrijwilliger bij de afdeling?

Specialiteiten

  • Bezoekwerk
  • Buitenactiviteiten
  • Creatieve workshops
  • Evenementen en festivals
  • Uit eten/terrasje pakken