Cookies

Zonnebloem.nl en de bijbehorende (sub)domeinen maken gebruik van cookies en daarmee vergelijkbare technieken.

Wij gebruiken functionele en analytische cookies om bezoekers een optimale bezoekerservaring te bieden. Bovendien plaatsen derde partijen advertentie cookies, zodat De Zonnebloem u relevante en gepersonaliseerde advertenties kan tonen buiten deze websites om.

Uw internetgedrag buiten de websites kan ook door deze derde partijen gevolgd worden door middel van tracking cookies. Door op akkoord te klikken bevestigt u akkoord gaat met het gebruik van analytische en tracking cookies en cookies van derde partijen.

Voor meer informatie klik hier

Instellingen

Zonnebloem.nl en de bijbehorende (sub)domeinen maken gebruik van cookies en daarmee vergelijkbare technieken.

Wij gebruiken functionele en analytische cookies om bezoekers een optimale bezoekerservaring te bieden. Bovendien plaatsen derde partijen advertentie cookies, zodat De Zonnebloem u relevante en gepersonaliseerde advertenties kan tonen buiten deze websites om.

Uw internetgedrag buiten de websites kan ook door deze derde partijen gevolgd worden door middel van tracking cookies. Door op akkoord te klikken bevestigt u akkoord gaat met het gebruik van analytische en tracking cookies en cookies van derde partijen.

Voor meer informatie klik hier

U kunt zelf instellen welke cookies u van ons accepteert. Houd er rekening mee dat door het niet accepteren van cookies uw website ervaring niet optimaal kan zijn. Meer informatie over het gebruik van gegevens van verschillende cookies vindt u in ons cookiebeleid.
Via youronlinechoices.com kunt u zelf bepalen per netwerk of u advertenties krijgt te zien op basis van uw vorige websitebezoek en interesses. U kunt de cookies ook van uw apparaat verwijderen door te klikken op de browser die voor u van toepassing is: Chrome, Firefox, Internet Explorer, Edge, Safari (macQS), Opera.

Een perfecte middag met Annie M.G. Schmidt

huistheater-aschmidt2019jpg

De Rabozaal van theater Castellum was op donderdag 13 november 2019 goed gevuld met Zonnebloemgasten en –vrijwilligers die genoten van liedjes en sketches van Annie M.G. Schmidt.

Al vroeg die donderdagmiddag reden de auto’s met gasten van Zonnebloem Rijnwoude-Noord en Zonnebloem Rijnwoude Zuid af en aan bij theater Castellum in Alphen aan den Rijn. De bezoekers hadden zin in dit uitje. Voor velen was het hun eerste kennismaking met het theater.

Het was een forse logistieke operatie om iedereen op tijd in de Rabozaal te krijgen, maar met hulp van vrijwilligers die optraden als chauffeur, garderobejuffrouw, liftgirl of rolstoelduwer liep alles op rolletjes en kon de voorstelling op tijd beginnen. Ook het natje en droogje in de pauze werd door Zonnebloemvrijwilligers verzorgd.

Jeske en Luc van ’t Huistheater speelden de sterren van de hemel. De conservatoriumopleiding van beide spelers was te zien en te horen. De liedjes, gedichtjes en verhaaltjes van Annie M. G. Schmidt werden professioneel gebracht.

De toeschouwers genoten volop van zowel kinderliedjes als liedjes voor volwassenen, zoals “Op een mooie Pinksterdag”, “Dikkertje Dap”, “M’n Opa” of “Een Stekkie van de Fuchsia”, Maar ook van het melancholische “Vluchten kan niet meer” en het lieflijke “Ik zou je het liefste in een doosje willen doen” of het ondeugende “Ja zuster, nee zuster”. Het was één groot feest van herkenning. Er werd zachtjes meegezongen en heen en weer gewiegd.
De vele kostuumwisselingen zorgden samen met de zang en dans voor veel levendigheid op het toneel. De spelers hadden zich goed ingelezen in de beide Zonnebloemafdelingen en speelden in op opmerkingen uit het publiek.

Kortom, een geslaagde middag die mogelijk werd gemaakt door een prachtig sponsorbedrag van de Lionsclub Rijnwoude, bijeengebracht door het organiseren van de jaarlijkse Omloop van het Groene Hart op tweede Pinksterdag. De voorzitter van Zonnebloem Rijnwoude-Noord dankte in haar toespraak, mede namens Zonnebloem Rijnwoude-Zuid, alle gasten en vrijwilligers van beide afdelingen, de Lionsclub dan ook heel erg hartelijk voor de uiterst geslaagde middag. En uiteraard dankte zij het duo van het Huistheater.

Foto's: C. Weerheim-Colsen, Zonnebloem afdeling Leersum en  afdeling Rijnwoude-Zuid

 

Zonnebloem logo

De uitslag van de Zonnebloem loterij is bekend.

Kijk snel of je in de prijzen bent gevallen!

Naar de uitslag

Secretariaat Zonnebloem Rijnwoude-Zuid

06-831 32 921
contactformulier

Contact & Aanmelden

Heb jij een lichamelijke beperking en wil je deelnemen aan onze activiteiten of wil je je aanmelden als vrijwilliger bij de afdeling?

Specialiteiten

  • Uit eten/terrasje pakken
  • Creatieve workshops
  • Buitenactiviteiten
  • Bezoekwerk
  • Evenementen en festivals