“Hélemaal leuk”

strandrups-20aug19-jb-10jpg

Dat was de korte samenvatting van de tweede dag – 20 augustus - waarop deelnemers van Zonnebloem Rijnwoude-Zuid een dagje uit gingen met de Strandrups.

Wat hadden de deelnemers er zin in.
Onder een vrolijk augustuszonnetje vertrokken ’s morgens de deelnemers aan de eerste rit van de Strandrups, de gasten uit Hazerswoude-Dorp. Rond tienen begonnen zij met een kopje koffie met appelgebak bij Strandrestaurant Nederzandt. Voor een van de gasten begon de dag onfortuinlijk. Zij miste een stoeprandje en viel. Dat leverde veel pijn op, maar ze wilde van geen ambulance of naar huis gaan weten.  Ze had zich zó verheugd op dit uitstapje. In een rolstoel heeft ze de dag nog meegemaakt. Een “bikkel”, die mevrouw!
Rolstoelen en rollators waren er heel wat bij tijdens dit uitstapje. Omdat de Strandrups daarvoor geschikt is, kunnen ook minder mobiele mensen genieten van strand en zee.

Samen eten is gezelliger
Terwijl de eerste groep deelnemers op de rups zat, vertrok de tweede groep, ditmaal uit Benthuizen. Zij arriveerden op de Langevelderslag in Noordwijk om samen met de eerste groep te lunchen bij strandtent Hoogies. En wat voor lunch! Een heerlijk patatje met snack en een frisdrankje. Een groot succes vonden de gasten.

Na de lunch vertrok de eerste groep naar huis, terwijl de tweede groep het ritje met de Strandrups ging maken en tenslotte nog koffie met appeltaart gebruikte.

“Ik ben er weer”
Een aantal deelnemers kon de verleiding niet weerstaan en ging even pootje baden. En zelfs dát was mogelijk met een rolstoel.

Al met al was het een vermoeiende dag. In meerdere auto’s was het een beetje stil op de terugweg.

“Ik ben er weer”, klonk het op een gegeven moment van een achterbank. Hoezo? “Nou, ik heb lekker even geslapen” was het antwoord.

Foto Jeanette Blijleven

Secretariaat Zonnebloem Rijnwoude-Zuid

06-831 32 921
contactformulier

Contact & Aanmelden

Heb jij een lichamelijke beperking en wil je deelnemen aan onze activiteiten of wil je je aanmelden als vrijwilliger bij de afdeling?

Specialiteiten

  • Bezoekwerk
  • Buitenactiviteiten
  • Creatieve workshops
  • Evenementen en festivals
  • Uit eten/terrasje pakken