Cookies

Zonnebloem.nl en de bijbehorende (sub)domeinen maken gebruik van cookies en daarmee vergelijkbare technieken.

Wij gebruiken functionele en analytische cookies om bezoekers een optimale bezoekerservaring te bieden. Bovendien plaatsen derde partijen advertentie cookies, zodat De Zonnebloem u relevante en gepersonaliseerde advertenties kan tonen buiten deze websites om.

Uw internetgedrag buiten de websites kan ook door deze derde partijen gevolgd worden door middel van tracking cookies. Door op akkoord te klikken bevestigt u akkoord gaat met het gebruik van analytische en tracking cookies en cookies van derde partijen.

Voor meer informatie klik hier

Instellingen

Zonnebloem.nl en de bijbehorende (sub)domeinen maken gebruik van cookies en daarmee vergelijkbare technieken.

Wij gebruiken functionele en analytische cookies om bezoekers een optimale bezoekerservaring te bieden. Bovendien plaatsen derde partijen advertentie cookies, zodat De Zonnebloem u relevante en gepersonaliseerde advertenties kan tonen buiten deze websites om.

Uw internetgedrag buiten de websites kan ook door deze derde partijen gevolgd worden door middel van tracking cookies. Door op akkoord te klikken bevestigt u akkoord gaat met het gebruik van analytische en tracking cookies en cookies van derde partijen.

Voor meer informatie klik hier

U kunt zelf instellen welke cookies u van ons accepteert. Houd er rekening mee dat door het niet accepteren van cookies uw website ervaring niet optimaal kan zijn. Meer informatie over het gebruik van gegevens van verschillende cookies vindt u in ons cookiebeleid.
Via youronlinechoices.com kunt u zelf bepalen per netwerk of u advertenties krijgt te zien op basis van uw vorige websitebezoek en interesses. U kunt de cookies ook van uw apparaat verwijderen door te klikken op de browser die voor u van toepassing is: Chrome, Firefox, Internet Explorer, Edge, Safari (macQS), Opera.

Een tien met een griffel en twee zoenen

p1000851jpg

Op wat misschien wel een van de laatste mooie dagen van de zomer 2019 was, organiseerden enkele vrijwilligers een kleinschalig uitstapje naar de Vlindertuin, gecombineerd met een lunch aan het strand

Op vrijdag 30 augustus 2019 stond er voor de Zonnebloem Rijnwoude-Zuid weer een kleinschalige activiteit op de agenda. Dit keer met tien dames (vier vrijwilligers en zes gasten) richting Leidschendam waar we op bezoek gingen bij ‘Vlinders aan de Vliet’, een tropische vlinderjungle.
Uiteraard begonnen we deze dag met een kop koffie en appeltaart in het gezellige koffiehoekje van de vlindertuin, vergezeld door twee papegaaien.
Na de koffie kon de exotische rondgang beginnen. We waren nog maar net binnen toen er een medewerker naar ons toe kwam met een slang. We mochten de slang aaien en voor de liefhebbers ook vasthouden. Dat voelde een beetje raar en koud aan vonden de dames. Ook keken we naar de twee krokodillen die roerloos op de kant lagen. Er werd gediscussieerd of ze wel echt waren, maar dat waren ze zeker!

Wandelend tussen de tropische planten, fladderden ruim duizend vlinders van bloem tot bloem.
We genoten van de exotische tropentuin met rustig kabbelende stroompjes, die uitmonden in een van de vijvers met waterschildpadden, vissen en leguanen.
Wat zagen we mooie vlinders, grote, kleine, fel blauwe, zwart met oranje, fel groene, enz. Met de bijgeleverde vlinderfolder probeerden we alle soorten en kleuren vlinders te ontdekken.
We hebben ze niet allemaal kunnen spotten.

Na deze gezellige ontdekkingsreis stapten we weer in de auto om richting strand te gaan. In Katwijk parkeerden wij onze auto en gingen lunchen in het strandpaviljoen ‘t Centrum.
Na de lunch maakten we nog een wandeling over het strand waar keurige paden waren aangelegd. Ideaal voor onze gasten met rollator. Even hield het pad op, maar niet getreurd, de rollators opgepakt en de dames een arm gegeven en zo vervolgden wij onze weg.
Heerlijk was dat, om zo met elkaar langs het strand te wandelen met de wind in onze haren.
Een vriendelijke dame maakte nog een groepsfoto van ons met de zee op de achtergrond.

Wat was het een heerlijke, gezellige dag met elkaar.
We kijken al weer uit naar een volgende activiteit.

De dames zijn netjes thuis afgezet en we werden bedankt met 2 dikke zoenen.

Tekst: Erna Voets
Foto's: Mariska Kerkvliet, Sonja Kerkvliet en Erna Voets

Zonnebloem logo

De uitslag van de Zonnebloem loterij is bekend.

Kijk snel of je in de prijzen bent gevallen!

Naar de uitslag

Secretariaat Zonnebloem Rijnwoude-Zuid

06-831 32 921
contactformulier

Contact & Aanmelden

Heb jij een lichamelijke beperking en wil je deelnemen aan onze activiteiten of wil je je aanmelden als vrijwilliger bij de afdeling?

Specialiteiten

  • Uit eten/terrasje pakken
  • Creatieve workshops
  • Buitenactiviteiten
  • Bezoekwerk
  • Evenementen en festivals