Nooit te oud om te genieten van oldtimers

holland-oldtimer-touringclub-aug2019-11jpg

Oldtimers, jong en oud vinden het leuk om daar eens een ritje in te beleven. De Holland Oldtimer Touringclub maakte dit mogelijk.

Op de eerste zondagmiddag van augustus viel vijf Zonnebloemdeelnemers de eer te beurt om als gast van de Holland Oldtimer Touringclub een rondrit door Zuid-Holland mee te maken. Bij Café de Egelantier aan het Raadhuisplein in Hazerswoude-Dorp stonden de auto’s al te wachten. Er waren auto’s in soorten en maten: grote en kleine, gesloten of met een open kap. Wat te denken van een Buick 70 Roadmaster uit 1951 of een Lotus Seven S3 uit 1975. Weliswaar met hun 68 en 44 jaar nog niet zo oud als de Zonnebloempassagiers in enkele auto’s, tussen de 82 en 91 jaar, maar toch ook een respectabele leeftijd.

Achter in een van de bolides plaatsnemen was nog een heel ding voor 80-plussers, maar het lukte en het was de moeite waard. Nog even insmeren met zonnebrand en uitleg over het kaartlezen en daar ging het!

Vanaf de Egelantier onder Leiden door naar Wassenaar. Daar boog men af naar het zuiden en ging het richting Scheveningen. Kijkduin, Monster, ’s-Gravenzande, steeds vlak bij de kust en de duinen. Even na deze laatste plaats ging de route weer noordwaarts en door het glasdistrict kwam men langzaam weer op bekend terrein in de polders bij Weipoort en Gelderswoude.

Onze Zonnebloempassagiers genoten van de mooie route. Toen bleek dat een echtpaar meereed met iemand uit hun geboortestreek, was er gespreksstof genoeg. Maar ook de anderen hadden over gezelligheid niet te klagen. Alle Zonnebloemers waren héél enthousiast en hadden een geweldige middag gehad. Dat bleek ook wel uit een gesprekje bij de glasbak een paar dagen later. Een van de deelneemsters ontmoette daar een Zonnebloemvrijwilliger. Ze raakte niet uitgepraat over de fantastische ervaring.

Holland Oldtimer Touringclub, bedankt!
foto's: Cécile Weerheim-Colsen

Secretariaat Zonnebloem Rijnwoude-Zuid

06-831 32 921
contactformulier

Contact & Aanmelden

Heb jij een lichamelijke beperking en wil je deelnemen aan onze activiteiten of wil je je aanmelden als vrijwilliger bij de afdeling?

Specialiteiten

  • Bezoekwerk
  • Buitenactiviteiten
  • Creatieve workshops
  • Evenementen en festivals
  • Uit eten/terrasje pakken