Het Herfstfeest in Nieuwveen

septimbre-theatergroepjpg

Cabaret van leeftijdgenoten met de spannende titel “Laat je niet kisten" roept verschillende gevoelens op.

Het jaarlijkse Herfstfeest van de Zonnebloem regio Alphen aan den Rijn was ook dit jaar weer in het Trefpunt in Nieuwveen.

Na een leuke rit door het Groene Hart kwamen we ruim op tijd aan. We werden hartelijk ontvangen door vrijwilligers en stagiaires. De regiovoorzitter opende de middag en we kregen koffie met een gebakje.

De zeven mannen van de Theatergroep Septimbre konden beginnen met hun programma “Laat je niet kisten”. Ze lieten zien en horen dat er nog veel muziek zit in het leven, ook als je ouder wordt. Want kijken wij nu naar een voltooid leven of hebben we nog toekomstplannen? Veel actuele en herkenbare onderwerpen in liedjes en conferences brachten ze met veel humor. Zoals ouderen die nog naar de Wellness gaan of herinneringen ophalen in Huize Avondrood. En geïnspireerd door de verhalen van Hendrik Groen, vertelden ze komische anekdotes.

Het optreden van de vogelspotter was heel leuk. Hij liet ons zelfs vogelgeluiden raden en al kijkend door zijn verrekijker zag hij “grijze mussen” in de zaal. Dat gaf heel wat hilariteit.

In de pauze was er tijd voor een drankje en hapje. Daarna kwam de groep weer op het podium en kregen we mooie liedjes te horen, zoals het ontroerende “Dood zijn duurt zo lang”. De vertaling van Bob Dylan’s Forever Young werd prachtig uitgevoerd door de geweldige vijfmansband.
De groep kreeg de zaal zover dat men het laatste liedje mee zong.
Deze mannen van rond de zeventig brachten dit programma met veel humor en zelfspot. Heel veel toeschouwers vonden het een gezellige en heerlijke middag. Voor sommigen echter waren de liedjes over de dood heel confronterend om naar te luisteren.
Tekst: Greet Rempt

 

Secretariaat Zonnebloem Rijnwoude-Zuid

06-831 32 921
contactformulier

Contact & Aanmelden

Heb jij een lichamelijke beperking en wil je deelnemen aan onze activiteiten of wil je je aanmelden als vrijwilliger bij de afdeling?

Specialiteiten

  • Bezoekwerk
  • Buitenactiviteiten
  • Creatieve workshops
  • Evenementen en festivals
  • Uit eten/terrasje pakken