De verhalenvertelster

20220831143500jpg

Vrijwilliger Cécile Weerheim ging met drie gasten luisteren bij de verhalenvertelster. Hieronder beschrijft zij haar ervaring.

31 augustus ben ik met drie gasten naar theetuintje 't Woutje geweest.
Mijn idee om dit te doen, ontstond in juli met de aankondiging in de GHK( ons plaatselijke weekkrant). 
Waar ik geen rekening mee had gehouden is de hitte die dit jaar extreem hoog was! Dus door de warmte kon ik eindelijk,  weliswaar de laatste mogelijkheid!!, 31 augustus reserveren. 
Alle drie de gasten hadden er al veel over gehoord en hadden er veel zin in.
We waren op tijd op de echt mooie lokatie waar zowel jong en oud heerlijk kunnen vertoeven.  Je kunt ook een boottocht maken door het Rietveld, maar daar heb ik de gasten, allemaal ruim 80 plus!, niet voor ingeschreven. 
Die middag, de laatste keer, waren er veel deelnemers en zaten we allemaal in een kring.
Annie, een geboren en getogen Hazerswoudse, "brak het ijs" door te beginnen met woorden uit het Hazerswoudse dialect. De stemming zat er meteen goed in!
Annie vertelde de geschiedenis over het ontstaan van het Rietveld en hoe er bewoners kwamen wonen in houten hutjes. Later werden dat betere huizen en het vervoer was alleen mogelijk per boot.
Ze had ook foto's van heel vroeger waarmee ze haar verhaal en anekdotes onderstreepte. Iedereen zat ademloos te luisteren en genoot zichtbaar. 
In de pauze werd er koffie/thee en fris met een plakje cake geserveerd. 
Eigenlijk was het einde van de middag te snel, we hadden nog langer naar haar verhalen willen luisteren!
Al met al een geslaagd uitje en hebben de gasten echt genoten en waren zij blij dat ik als Zonnebloemvrijwilligster hen daarmee naartoe heb genomen. 

Secretariaat Zonnebloem Rijnwoude-Zuid

06-831 32 921
contactformulier

Contact & Aanmelden

Heb jij een lichamelijke beperking en wil je deelnemen aan onze activiteiten of wil je je aanmelden als vrijwilliger bij de afdeling?

Specialiteiten

  • Bezoekwerk
  • Buitenactiviteiten
  • Creatieve workshops
  • Evenementen en festivals
  • Uit eten/terrasje pakken