Oud Hollandsche Spelen en pannenkoeken lunch

img-20231017-wa0008jpg

In de Korenaar zijn vele gasten vrolijk bezig geweest met oud Hollandse spelen. Ze genoten van een lunch met o.a. pannenkoeken.

 

De sfeer was uitgelaten en vrolijk toen de gasten de ruimte binnen stapten waar het Oktoberfeest plaatsvond.

Het Oktoberfeest is een activiteit van de Zonnebloem Rijnwoude Zuid, georganiseerd door de vrijwilligers onder leiding van Erna, Loraine en Pauline. Het feest bestond uit oud-hollandse spelletjes. Spelletjes als Gatenkaas waarbij met behulp van een touw het kaasje langs de gaten werd geloodst om zo hoog mogelijk te eindigen. Spiraal, het behendigheidsspel met die irritante zoemer. Het Hamertjesspel, waarbij werd geprobeerd om met een hamertje de knikker naar een andere deelnemer te schuiven en nog vele andere spelletjes.

 De inzet en het vele werk van de vrijwilligers was enorm belangrijk. Gasten werden getrakteerd op een goed georganiseerde activiteit, compleet met koffie of thee met gebak, verfrissende drankjes en pannenkoeken, ijs met slagroom. Heerlijke consumpties als teken van de gastvrijheid en de warme gemeenschapsgeest die in de lucht hing. Natuurlijk ontbrak het advocaatje met slagroom niet.

Dit vrijwilligersinitiatief met een prachtig resultaat markeert de saamhorigheid en de creatieve geest van ons dorp. Het is prachtig om te zien hoe de gasten van de Zonnebloem genieten van het vele werk dat is verricht. Het getuigt niet alleen van de kracht van gemeenschap en samenwerking, maar is ook een activiteit waar vooral alle gasten gezellig samen aan kunnen deelnemen.

Denkt u nu, dat is ook wel wat voor mij. Aarzel niet en bezoek onze website www.zonnebloem.nl/rijnwoudezuid en meld u aan als gast of vrijwilliger.

Klik hier: We hebben er vele fraaie foto's van in een album

Secretariaat Zonnebloem Rijnwoude-Zuid

06-831 32 921
contactformulier

Contact & Aanmelden

Heb jij een lichamelijke beperking en wil je deelnemen aan onze activiteiten of wil je je aanmelden als vrijwilliger bij de afdeling?

Specialiteiten

  • Bezoekwerk
  • Buitenactiviteiten
  • Creatieve workshops
  • Evenementen en festivals
  • Uit eten/terrasje pakken