Ondergoed van toen

d67e26fd-4885-4826-bb26-29939bdc50e6jpg

Een heleboel 'onderbroekenlol' op woensdag 3 april 2024 in de Korenaar.

Wat een verbaasde gezichten van de gasten  toen ze binnenkwamen. Zoveel spullen zagen ze, kleding in allerlei soorten en maten van vroeger. Marrie van der Linde, van de bekende kledingzaak in Hazerswoude, kwam voor onze Zonnebloemgasten vertellen over ondergoed zoals het vroeger werd gedragen.
Marrie had een heel 'museum' aan oud ondergoed en aanverwante zaken meegenomen en toonde die aan het voornamelijk vrouwelijke  publiek. Marrie liet na een inleiding eerst  babykleding zien, waaronder heel mooie doopjurken. Ze toonde dingen die vroeger op school werden gemaakt. Ook onderbroeken met en zonder kruis, hemden nachthemden, corsetten , een gebreid badpak , teveel om op te noemen. Er was veel herkenning en hilariteit.

Na een koffie/ thee pauze, waarin iedereen het oude goed kon voelen en bekijken, vertelde Marrie nog iets over petten en hoeden. Het was een gezellige middag.

Er zijn vele foto's gemaakt, tzt te zien in bijgaand album.

Secretariaat Zonnebloem Rijnwoude-Zuid

06-831 32 921
contactformulier

Contact & Aanmelden

Heb jij een lichamelijke beperking en wil je deelnemen aan onze activiteiten of wil je je aanmelden als vrijwilliger bij de afdeling?

Specialiteiten

  • Bezoekwerk
  • Buitenactiviteiten
  • Creatieve workshops
  • Evenementen en festivals
  • Uit eten/terrasje pakken