Afscheid Joke Kooter (8-12-2014)

Zonnebloem afdelingsnieuws

Joke Kooter - Droogh (72) uit Hazerswoude - dorp nam afscheid als vrijwilligster.

Beste Joke,

Vandaag nemen we afscheid van jou als plaatselijk vrijwilligster van de Zonnebloem. Na ruim 33 jaar!

Jij bent een van de vrouwen van het eerste uur. Samen met enkele andere dames heb jij in 1981 de Zonnebloem in onze dorpen mee opgericht. Zonnebloem Hazerswoude – Koudekerk heette de afdeling toen. In de jaren na 1981 groeide de afdeling als kool. Zo was ook Benthuizen betrokken. Langzamerhand werd de afdeling zo groot, dat besloten werd te splitsen. Zo ontstonden de afdelingen Rijnwoude-Noord en Rijnwoude-Zuid, die tot de dag van vandaag nog bestaan. Al die tijd was jij een van de drijvende krachten achter onze afdeling.

Als er een beroep op je werd gedaan was je er altijd: een activiteit organiseren en begeleiden, meegaan met een uitstapje, boodschappen doen, noem maar op. En bijna altijd goed gehumeurd en vrolijk. Nooit deden we tevergeefs een beroep op jou. Alleen je omadag is je heilig!

Het was niet dat je niets anders te doen had dan de Zonnebloem Rijnwoude-Zuid. Verre daarvan: tot aan je zeventigste verjaardag heb je gewerkt. Wat dat betreft was je je tijd ver vooruit! Ook in de parochie lever jij je bijdrage. De vierdaagse en de voorbereiding daarop vroegen en vragen de nodige tijd. En wat vooral niet onvermeld mag blijven is het werk dat je jarenlang hebt gedaan voor de Zonnebloemvakanties. Niet alleen je rol bij de keuze van de gasten die onze afdeling mocht voordragen, maar ook het begeleiden van de vakantieweken op zich. Je zette je met hart en ziel daarvoor in. Je was en bent bereid je kennis op dit gebied over te dragen. Dat stellen wij zeer op prijs.

Dat jouw inzet voor de Zonnebloemvakanties is opgemerkt, blijkt uit het feit dat je een aantal jaren geleden hiervoor een Koninklijke onderscheiding hebt gekregen. Helemaal verdiend, vinden wij.

In vergaderingen stond je je mannetje; je kwam voor je mening uit en deed volop mee. Het bestuur deed nooit tevergeefs een beroep op je; zo heb je laatst nog jouw bijdrage geleverd aan de rapportage van de gastenenquête..

Het voorgaande samenvatten kan ik met een korte omschrijving: Je bent een betrokken vrijwilliger van de Zonnebloem.

Wij hopen dat dit afscheid niet voorgoed is. Zoals jij zelf al hebt gezegd, ben je bereid je op projectbasis voor onze afdeling in te zetten. Als de gelegenheid zich voordoet, zullen wij graag een beroep op je doen.

Joke, zonder jou was de afdeling Rijnwoude-Zuid misschien nooit ontstaan en zeker niet tot bloei gekomen. Voor je jarenlange inzet en betrokkenheid danken wij jou allen van harte. Wij wensen je het allerbeste voor de toekomst.

8 december 2014

Secretariaat Zonnebloem Rijnwoude-Zuid

06-831 32 921
contactformulier

Contact & Aanmelden

Heb jij een lichamelijke beperking en wil je deelnemen aan onze activiteiten of wil je je aanmelden als vrijwilliger bij de afdeling?

Specialiteiten

  • Bezoekwerk
  • Buitenactiviteiten
  • Creatieve workshops
  • Evenementen en festivals
  • Uit eten/terrasje pakken