Han van der Zwet tien jaar vrijwilliger

Zonnebloem afdelingsnieuws

Op 25 april 2016 vierde de Zonnebloem Rijnwoude-Zuid dat Han van der Zwet uit Benthuizen 10 jaar vrijwilliger is.

Han van der Zwet tien jaar vrijwilliger

Op 14 maart 2006 kwam Han van der Zwet officieel de gelederen van de Zonnebloem Rijnwoude-Zuid versterken, nadat ze eerst al een paar maanden had “meegelopen” om het Zonnebloemwerk te leren kennen.

Als oud-verpleegkundige, nog in het bezit van haar bevoegdheid, was Han bijzonder welkom bij de afdeling. Deze heeft dan ook volop gebruik gemaakt van haar kennis en vaardigheden en ook regionaal heeft men ervan geprofiteerd.

Maar de betekenis van Han voor de Zonnebloem gaat verder dan haar beroepsvaardigheden. Om te beginnen is er de organisatie van de activiteiten in de Hoeksteen. De bekendste daarvan is de Nieuwjaarsbijeenkomst. Op een natuurlijk wijze heeft Han de leiding over de werkzaamheden: het klaarzetten van de tafels en stoelen, het voorbereiden van de hapjes en drankjes, het bedienen van de gasten. De andere vrijwilligers volgen de aanwijzingen van Han en Han werkt zelf net zo hard mee.

Belangrijk voor Han en voor de Zonnebloem zijn ook de contacten met de gasten. Ieder jaar verzorgt Han de uitnodigingen voor de Zonnebloemdeelnemers en doet dit uiterst consciëntieus Zij legt uit wat het inhoudt, vult de formulieren in en houdt contact om te horen hoe het is geweest.

Op het lijstje van haar activiteiten mag het bezoekwerk niet ontbreken. Han doet dit vanuit haar hart en dat voelen de mensen die zij bezoekt.

En, heel actueel: ook voor de jaarlijkse Koningsmarkt in Benthuizen kunnen we altijd een beroep doen op Han. Ze is daar als het ware de drijvende kracht achter.

Voor de inzet als Zonnebloemvrijwilliger gedurende 10 jaar reikte de afdelingsvoorzitter met veel plezier aan Han het zilveren insigne met oorkonde uit. De afdeling liet haar dank blijken met een boeket bloemen.

Secretariaat Zonnebloem Rijnwoude-Zuid

06-831 32 921
contactformulier

Contact & Aanmelden

Heb jij een lichamelijke beperking en wil je deelnemen aan onze activiteiten of wil je je aanmelden als vrijwilliger bij de afdeling?

Specialiteiten

  • Bezoekwerk
  • Buitenactiviteiten
  • Creatieve workshops
  • Evenementen en festivals
  • Uit eten/terrasje pakken