Zonnebloem Rijnwoude-Zuid leert rolstoelrijden.

Zonnebloem afdelingsnieuws

Onze afdeling kreeg een workshop waarmee we leerden omgaan met minder mobile mensen. De training werd gegeven door Jochem Klein van Fysioklein en Bianca van der Meer van Allcura Thuiszorg.

Zonnebloem Rijnwoude-Zuid leert rolstoelrijden.

Onlangs heeft een aantal vrijwilligers van onze afdeling een workshop gevolgd waarmee zij leerden omgaan met minder mobile mensen. De training werd gegeven door Jochem Klein van Fysioklein en Bianca van der Meer van Allcura Thuiszorg. De workshop had een brede opzet. Niet alleen het rijden met een rolstoel, maar ook hoe draai je ermee, hoe help je mensen erin en eruit werden behandeld. Daarnaast kwam ook de veiligheid in huis aan de orde. Zonnebloemvrijwilligers komen immers vaak bij mensen thuis en zien soms situaties die tot ongelukjes kunnen leiden. Met simpele tips, als Zonnebloemgasten daarvoor open staan, kunnen deze vaak voorkomen worden. De Zonnebloemvrijwilligers waren unaniem van mening dat het een leerzame ochtend was geweest,

Wilt u er meer over lezen? Dat kan in de rubriek “Ervaringen”, waarin uitgebreid verslag wordt gedaan.

Secretariaat Zonnebloem Rijnwoude-Zuid

06-831 32 921
contactformulier

Contact & Aanmelden

Heb jij een lichamelijke beperking en wil je deelnemen aan onze activiteiten of wil je je aanmelden als vrijwilliger bij de afdeling?

Specialiteiten

  • Bezoekwerk
  • Buitenactiviteiten
  • Creatieve workshops
  • Evenementen en festivals
  • Uit eten/terrasje pakken