Leerzame middag voor de Zonnebloemvrijwilligers over shiatsu en healing

De vrijwilligers van de Zonnebloem Rijnwoude-Zuid scholen zich regelmatig bij. Eind oktober heeft mevrouw Margareth Turnhout van Turn2me in dit kader een lezing gehouden over shiatsu en healing

Met haar insteek – de reden waarom zij op de Beursvloer 2016 in Rijnwoude heeft gekozen voor een match met de Zonnebloem -- hield zij vanaf het begin ieders aandacht vast.

Margareth Turnhout zet zich graag in voor mensen.. Dat doen vrijwilligers van de Zonnebloem ook. Mensen kunnen veel redenen hebben om andere mensen te willen helpen, bijvoorbeeld omdat zij begaan zijn met mensen, maar ook bijvoorbeeld om hun eigen problemen te vergeten. ”Helpers” gaan vaak zo in hun werk op dat zij niet voldoende tijd voor zichzelf nemen. Dat is niet goed; iedereen mag en moet soms zichzelf op de eerste plaats zetten om daarna weer met nieuwe energie verder te kunnen. Een helende massage in combinatie met shiatsu kan daarbij een helpende hand reiken.

Margareth Turnhout heeft o.a. de beroepsopleiding Shiatsu gevolgd. Shiatsu is ongeveer 5000 jaar oud. Alles wat mensen in hun leven ervaren, kan zich vastzetten in hun lijf. Het kan spontaan weer overgaan, maar als dit niet lukt, kunnen shiatsu en healing hulp bieden. Deze therapieën maken gebruik van de energiebanen in het lichaam. Iedere energiebaan is gekoppeld aan een orgaan. Daar waar blokkades in de energiebaan zitten, kunnen organen, spieren en zenuwen minder functioneren. Het lichaam geeft zelf aan waar het aandacht nodig heeft. De shiatsu-en healingtherapeut voelt dat als het ware aan. Zij oefent met de blote handen en door kleding heen druk uit op de blokkades in de energiebanen. Via healing stuurt zij krachtige energie naar plekken op het lichaam die dat nodig hebben.

Shiatsu en healing kunnen bij veel aandoeningen helpen, bijvoorbeeld migraine, slapeloosheid, angsten, rugpijn, verminderde mobiliteit, enz. Door de rust en ontspanning die bij deze therapieën ontstaat, kan deze ook van invloed zijn op gewrichten.

Het kijkje in het werk van de praktijk van Turn2me heeft de Zonnebloemvrijwilligers inzicht gegeven dat er bij fysieke of psychische problemen meer hulp mogelijk is dan alleen de klassieke vorm via de medische wereld. De vrijwilligers zullen deze kennis waar het te pas komt zeker ook doorgeven aan hun omgeving.

Turn2me geeft tot en met 31 december 2016 25% korting aan mensen die dit jaar een afspraak maken.

Wilt u meer weten over de shiatsu- en healingpraktijk van Margareth Turnhout, kijk dan op

www.turn2me.nl

Voor actuele ontwikkelingen en beurzen waar u Margareth kunt ontmoeten, kijk op Facebook

https://www.facebook.com/pages/Turn2me/1434828036785000?ref_type=bookmark 

 

Secretariaat Zonnebloem Rijnwoude-Zuid

06-831 32 921
contactformulier

Contact & Aanmelden

Heb jij een lichamelijke beperking en wil je deelnemen aan onze activiteiten of wil je je aanmelden als vrijwilliger bij de afdeling?

Specialiteiten

  • Bezoekwerk
  • Buitenactiviteiten
  • Creatieve workshops
  • Evenementen en festivals
  • Uit eten/terrasje pakken