Cookies

Zonnebloem.nl en de bijbehorende (sub)domeinen maken gebruik van cookies en daarmee vergelijkbare technieken.

Wij gebruiken functionele en analytische cookies om bezoekers een optimale bezoekerservaring te bieden. Bovendien plaatsen derde partijen advertentie cookies, zodat De Zonnebloem u relevante en gepersonaliseerde advertenties kan tonen buiten deze websites om.

Uw internetgedrag buiten de websites kan ook door deze derde partijen gevolgd worden door middel van tracking cookies. Door op akkoord te klikken bevestigt u akkoord gaat met het gebruik van analytische en tracking cookies en cookies van derde partijen.

Voor meer informatie klik hier

Instellingen

Zonnebloem.nl en de bijbehorende (sub)domeinen maken gebruik van cookies en daarmee vergelijkbare technieken.

Wij gebruiken functionele en analytische cookies om bezoekers een optimale bezoekerservaring te bieden. Bovendien plaatsen derde partijen advertentie cookies, zodat De Zonnebloem u relevante en gepersonaliseerde advertenties kan tonen buiten deze websites om.

Uw internetgedrag buiten de websites kan ook door deze derde partijen gevolgd worden door middel van tracking cookies. Door op akkoord te klikken bevestigt u akkoord gaat met het gebruik van analytische en tracking cookies en cookies van derde partijen.

Voor meer informatie klik hier

U kunt zelf instellen welke cookies u van ons accepteert. Houd er rekening mee dat door het niet accepteren van cookies uw website ervaring niet optimaal kan zijn. Meer informatie over het gebruik van gegevens van verschillende cookies vindt u in ons cookiebeleid.
Via youronlinechoices.com kunt u zelf bepalen per netwerk of u advertenties krijgt te zien op basis van uw vorige websitebezoek en interesses. U kunt de cookies ook van uw apparaat verwijderen door te klikken op de browser die voor u van toepassing is: Chrome, Firefox, Internet Explorer, Edge, Safari (macQS), Opera.

De Zonnebloem op braderie Hazerswoude

Zonnebloem afdelingsnieuws

Een uitgelezen dag. Lekker zonnig, maar niet te warm. Van de afsluiting van de N209 richting Hazerswoude-Rijndijk is op de braderie niets te merken. Als vanouds is het gezellig druk.

Zonnebloemkraam

De kraam van Zonnebloem had over belangstelling niet te klagen. Menig vader en moeder of oma en opa trokken de portemonnee om hun dochter of zoon, kleindochter of kleinzoon een blaadje van de grote zonnebloem te laten trekken. Voor kinderen altijd prijs! En wat voor prijzen. Doeboekje, kleurboekje, stoepkrijt of bellenblaas. Vooruit, dan nog één keertje.

Ook de zonnebloemen voor volwassenen verloren snel hun blaadjes. Ook daar waren er tevreden geluiden over de prijzen. Wat te denken van een vogelvoederveer; nooit weg met de naderende herfst. Of een opvouwbaar boodschappentasje. En bij elk nummer viel te kiezen uit twee prijzen. Mannen kozen eerder een styluspen of een tasje voor een oortelefoon. Vrouwen douchegel of servetjes. Maar niet elke volwassene ging met een prijs naar huis. 25% trok een blaadje “helaas”.

Bekendheid geven aan de Zonnebloem

“Daar houd je toch niks aan over? “ werd aan de vrijwilligers gevraagd. Dat klopt! De kosten en de baten zijn nagenoeg in evenwicht. Maar het is ook niet de bedoeling van de deelname van de Zonnebloem aan de jaarmarkt (en de Koningsmarkt in Benthuizen) om inkomsten te verwerven. Door met een leuke activiteit op de markt aanwezig te zijn wil de Zonnebloem aandacht vragen voor haar werk. Vertellen wat ze is, wat ze doet en wie er deelnemer kunnen worden.

Wat doet Zonnebloem Rijnwoude-Zuid

De Zonnebloem wil mensen met een lichamelijke beperking laten meedoen met de samenleving. Zij die dat zonder hulp niet kunnen, mogen niet vereenzamen, maar moeten net als anderen van het leven kunnen genieten. Daarom organiseert de Zonnebloem voor hen activiteiten. Van met z’n tweetjes iets leuks doen, tot een uitstapje met 25 personen naar Blijdorp of met 50 deelnemers gezellig winterse soepen eten. Vindt u het leuk regelmatig met iemand te praten? Ook daar zetten Zonnebloemvrijwilligers zich voor in.

Behalve via het trekken van blaadjes van zonnebloemen, krijgt de Zonnebloem o.a. tijdens de jaarmarkt en Koningsmarkt giften. Die zijn voor het werk in de beide kernen die tot de afdeling behoren.

Nadere informatie
Secretariaat Zonnebloem Rijnwoude- Zuid, telefoon 0172-586340. E-mail secretariaatzonnebloem@tooten.nl Via de site bereikt u de Facebookpagina en de fotoalbums van de afdeling.

Zonnebloem logo

De uitslag van de Zonnebloem loterij is bekend.

Kijk snel of je in de prijzen bent gevallen!

Naar de uitslag

Secretariaat Zonnebloem Rijnwoude-Zuid

06-831 32 921
contactformulier

Contact & Aanmelden

Heb jij een lichamelijke beperking en wil je deelnemen aan onze activiteiten of wil je je aanmelden als vrijwilliger bij de afdeling?

Specialiteiten

  • Uit eten/terrasje pakken
  • Creatieve workshops
  • Buitenactiviteiten
  • Bezoekwerk
  • Evenementen en festivals