Cookies

Zonnebloem.nl en de bijbehorende (sub)domeinen maken gebruik van cookies en daarmee vergelijkbare technieken.

Wij gebruiken functionele en analytische cookies om bezoekers een optimale bezoekerservaring te bieden. Bovendien plaatsen derde partijen advertentie cookies, zodat De Zonnebloem u relevante en gepersonaliseerde advertenties kan tonen buiten deze websites om.

Uw internetgedrag buiten de websites kan ook door deze derde partijen gevolgd worden door middel van tracking cookies. Door op akkoord te klikken bevestigt u akkoord gaat met het gebruik van analytische en tracking cookies en cookies van derde partijen.

Voor meer informatie klik hier

Instellingen

Zonnebloem.nl en de bijbehorende (sub)domeinen maken gebruik van cookies en daarmee vergelijkbare technieken.

Wij gebruiken functionele en analytische cookies om bezoekers een optimale bezoekerservaring te bieden. Bovendien plaatsen derde partijen advertentie cookies, zodat De Zonnebloem u relevante en gepersonaliseerde advertenties kan tonen buiten deze websites om.

Uw internetgedrag buiten de websites kan ook door deze derde partijen gevolgd worden door middel van tracking cookies. Door op akkoord te klikken bevestigt u akkoord gaat met het gebruik van analytische en tracking cookies en cookies van derde partijen.

Voor meer informatie klik hier

U kunt zelf instellen welke cookies u van ons accepteert. Houd er rekening mee dat door het niet accepteren van cookies uw website ervaring niet optimaal kan zijn. Meer informatie over het gebruik van gegevens van verschillende cookies vindt u in ons cookiebeleid.
Via youronlinechoices.com kunt u zelf bepalen per netwerk of u advertenties krijgt te zien op basis van uw vorige websitebezoek en interesses. U kunt de cookies ook van uw apparaat verwijderen door te klikken op de browser die voor u van toepassing is: Chrome, Firefox, Internet Explorer, Edge, Safari (macQS), Opera.

Ziekendag Rijnwoude wederom een succes

Zonnebloem afdelingsnieuws

Op zaterdag 9 september schonk Zonnebloem Rijnwoude-Zuid weer aandacht aan de Nationale Ziekendag.

Waarom een Nationale Ziekendag?

Ieder jaar staat de tweede zondag in september in het teken van langdurig zieken en gehandicapten. Deze dag, in het leven geroepen door de Nationale Zonnebloem, wordt in Benthuizen en Hazerswoude-Dorp in ere gehouden. Een beetje extra aandacht voor langdurig zieken en gehandicapten vindt Zonnebloem Rijnwoude-Zuid op zijn plaats. In het dagelijks leven lopen zieken en gehandicapten soms tegen dingen aan, die voor anderen heel gewoon zijn. Ook hun omgeving realiseert zich dat niet altijd; hoezeer zij zich ook inzetten voor hun zieke of gehandicapte naaste.

Zonnebloem Rijnwoude-Zuid zet ieder jaar ter gelegenheid van Nationale Ziekendag de zieke en gehandicapte mensen in Benthuizen en Hazerswoude-Dorp in het zonnetje.

Bloemen voor zieken.

Zonnebloemvrijwilligers hebben zaterdag 9 september in Benthuizen en Hazerswoude-Dorp bloemen uitgedeeld aan mensen die hun boodschappen kwamen doen. In Benthuizen in de regen in Winkelcentrum de Korf; in Hazerswoude-Dorp beschut bij Albert Heijn in de hal.
Voorbijgangers die zij aanspraken kregen de vraag of zij een langdurig zieke of gehandicapte kenden, die zij met de uitgereikte bloem wilden verrassen. Zo vonden toch maar mooi 150 bloemen hun weg in Benthuizen en Hazerswoude-Dorp.
Maar wat belangrijker is: 150 keer werd er een praatje, en soms wel een gesprek, gehouden met een langdurig zieke of een gehandicapte.

Zonnebloem Rijnwoude-Zuid hoopt hiermee mensen met een lichamelijke beperking, die de behoefte hebben regelmatig bezoek te ontvangen of af en toe deel te nemen aan activiteiten, te attenderen op deze mogelijkheden.

(Foto's: Cécile)

Zonnebloem logo

De uitslag van de Zonnebloem loterij is bekend.

Kijk snel of je in de prijzen bent gevallen!

Naar de uitslag

Secretariaat Zonnebloem Rijnwoude-Zuid

06-831 32 921
contactformulier

Contact & Aanmelden

Heb jij een lichamelijke beperking en wil je deelnemen aan onze activiteiten of wil je je aanmelden als vrijwilliger bij de afdeling?

Specialiteiten

  • Uit eten/terrasje pakken
  • Creatieve workshops
  • Buitenactiviteiten
  • Bezoekwerk
  • Evenementen en festivals