Nieuwjaarstoespraak voorzitter Zonnebloem Rijnwoude-Zuid

Zonnebloem afdelingsnieuws

Op de Nieuwjaarsbijeenkomst op 12 januari 2018 hield de voorzitter, Mieke Kortekaas, een korte Nieuwjaarsspeech.

Dames en heren,

Van harte welkom op de Nieuwjaarsbijeenkomst van de Zonnebloem Rijnwoude-Zuid. Fijn dat weer zoveel van onze deelnemers zijn gekomen.
Namens bestuur en vrijwilligers wens ik u allen een heel gezond en gelukkig 2018, voor uzelf en voor allen van wie u houdt.
Zoals het hoort in een Nieuwjaarstoespraak kijk ik heel kort even terug naar 2017, maar u bent natuurlijk vooral benieuwd naar 2018.
Het afgelopen jaar hebben we een aantal activiteiten gehad die u van ons gewend bent. Denk aan de bootdagtocht in mei en de maaltijdsoepen in november. Leuk en gezellig, gaf u aan in de evaluatieformuliertjes na afloop. Maar er was ook een ander soort activiteiten. Twee daarvan sprongen eruit: de Strandrups en Blijdorp. De Strandrups was een kleinschalige activiteit waaraan in twee groepen 13 gasten hebben deelgenomen. Het enthousiasme was zo groot, dat we diverse keren te horen hebben gekregen “ik wil volgend jaar weer”. Hoe u ons dat kunt laten weten, hoort u zometeen. Het tweede hoogtepunt dit jaar was het uitstapje naar Diergaarde Blijdorp. Met 25 gasten en 25 vrijwilligers hebben we genoten van het mooie park en de dieren. Ondanks de verplichte rolstoel, die aanvankelijk niet iedereen zag zitten, kwamen we aan het eind van de dag moe maar voldaan weer thuis.
Blijdorp is een opstapje naar de financiële kant van het Zonnebloemwerk. 30 Euro voor dit uitstapje is best veel geld. Maar de kosten zijn aanzienlijk hoger; de buskosten heeft onze afdeling voor haar rekening genomen. Dit kan, omdat er soms giften van particulieren binnenkomen en er soms een sponsor is. Ook voor 2018 hebben bestuur en vrijwilligers besloten bijvoorbeeld bij het optreden van de Troubadours en bij de high tea een stukje van de kosten niet door te berekenen. Op deze manier spannen wij ons in de activiteiten voor iedereen toegankelijk te houden. In 2018 hebben we de prijzen nog niet hoeven te verhogen. Maar aan een kleine stijging van de gastenbijdragen zullen we in de toekomst niet kunnen ontkomen. De Nieuwjaarsbijeenkomst houden we zo lang mogelijk gratis. Zoals u inmiddels echter van ons gewend bent, staat er aan de uitgang van de zaal een giftenbus, waarin u vrijblijvend een bijdrage kunt doen.
Dan komen we nu bij de activiteiten voor 2018. Ik noemde er al enkele. In de Nieuwsbrief die binnenkort verschijnt, treft u de grotere activiteiten voor dit jaar aan. In de loop van het jaar hebben we een echt grote activiteit, samen met Zonnebloem Rijnwoude-Noord. Deze activiteit wordt mogelijk gemaakt doordat de Lionsclub Rijnwoude een mooi bedrag sponsort. Daardoor kunnen we de prijs laag houden. Wat de activiteit precies is blijft nog even geheim.
Met de activiteiten die wij organiseren, willen wij graag inspelen op uw wensen. Daarvoor hebben we uw hulp nodig. Wij kennen uw wensen alleen als ú ze ons vertelt. Daarom delen we straks briefjes uit waarop u uw naam en adres kunt schrijven en de activiteiten die u graag wilt doen. Dat mag van alles zijn: activiteiten met een groep van 40 tot 50 personen, maar ook kleinschalige activiteiten. U weet wel, dat zijn leuke dingen die u met twee tot ongeveer acht mensen kunt doen. Kleinschalige activiteiten zijn bijvoorbeeld koffie drinken bij de Egelantier, een ritje met de Strandrups en winkelen in het Stadshart. Of misschien een vroegere buurvrouw die verhuisd is bezoeken. Of naar het theater! Schrijf maar op wat ú leuk vindt. De briefjes daarvoor delen we vlak voor de pauze van de bingo uit. Er staan al enkele suggesties op, maar wij zijn vooral benieuwd naar úw wensen. Aan het eind van de pauze halen we de briefjes weer op. Terwijl u gezellig verder speelt groeperen onze bestuursleden activiteiten uw wensen. Vóór we de Nieuwjaarsbijeenkomst afsluiten vertellen Margôt Koolmees en Cécile Weerheim wat de inventarisatie heeft opgeleverd. Uw wensen voor groepsactiviteiten gebruiken ze om het programma voor volgend jaar op te stellen. Voor dit jaar ligt dat al vast. Maar met uw wensen voor kleinschalige activiteiten gaan we snel aan de slag. Cécile en Margôt maken een selectie welke wensen dit jaar vervuld kunnen worden en zoeken daarbij vrijwilligers, die met u op pad gaan. We hopen op een grote oogst aan briefjes met veel wensen erop, zodat u in 2018 nog veel over onze kleinschalige activiteiten hoort.

Rest mij nog u allen een heel plezierige middag te wensen.

Secretariaat Zonnebloem Rijnwoude-Zuid

06-831 32 921
contactformulier

Contact & Aanmelden

Heb jij een lichamelijke beperking en wil je deelnemen aan onze activiteiten of wil je je aanmelden als vrijwilliger bij de afdeling?

Specialiteiten

  • Bezoekwerk
  • Buitenactiviteiten
  • Creatieve workshops
  • Evenementen en festivals
  • Uit eten/terrasje pakken