Cookies

Zonnebloem.nl en de bijbehorende (sub)domeinen maken gebruik van cookies en daarmee vergelijkbare technieken.

Wij gebruiken functionele en analytische cookies om bezoekers een optimale bezoekerservaring te bieden. Bovendien plaatsen derde partijen advertentie cookies, zodat De Zonnebloem u relevante en gepersonaliseerde advertenties kan tonen buiten deze websites om.

Uw internetgedrag buiten de websites kan ook door deze derde partijen gevolgd worden door middel van tracking cookies. Door op akkoord te klikken bevestigt u akkoord gaat met het gebruik van analytische en tracking cookies en cookies van derde partijen.

Voor meer informatie klik hier

Instellingen

Zonnebloem.nl en de bijbehorende (sub)domeinen maken gebruik van cookies en daarmee vergelijkbare technieken.

Wij gebruiken functionele en analytische cookies om bezoekers een optimale bezoekerservaring te bieden. Bovendien plaatsen derde partijen advertentie cookies, zodat De Zonnebloem u relevante en gepersonaliseerde advertenties kan tonen buiten deze websites om.

Uw internetgedrag buiten de websites kan ook door deze derde partijen gevolgd worden door middel van tracking cookies. Door op akkoord te klikken bevestigt u akkoord gaat met het gebruik van analytische en tracking cookies en cookies van derde partijen.

Voor meer informatie klik hier

U kunt zelf instellen welke cookies u van ons accepteert. Houd er rekening mee dat door het niet accepteren van cookies uw website ervaring niet optimaal kan zijn. Meer informatie over het gebruik van gegevens van verschillende cookies vindt u in ons cookiebeleid.
Via youronlinechoices.com kunt u zelf bepalen per netwerk of u advertenties krijgt te zien op basis van uw vorige websitebezoek en interesses. U kunt de cookies ook van uw apparaat verwijderen door te klikken op de browser die voor u van toepassing is: Chrome, Firefox, Internet Explorer, Edge, Safari (macQS), Opera.

Vaststelling Jaarrekening 2017

De vrijwilligersvergadering van Zonnebloem Rijnwoude-Zuid heeft op 26 februari 2018 de jaarrekening 2017 vastgesteld.

Met de complimenten voor de penningmeester voor de prima wijze waarop hij in 2017 de financiën van de afdeling heeft beheerd, hebben de vrijwilligers van de afdeling Rijnwoude-Zuid ingestemd met de jaarrekening van de afdeling.

Het resultaat.
Inkomsten en uitgaven opgeteld en afgetrokken leiden in 2017 tot een tekort op de jaarrekening. Een tekort dat kleiner is dan waar in de begroting rekening mee is gehouden. Het spaarpotje hoeft dus minder te worden aangesproken. Dat is mooi, want spaarpotjes kunnen leegraken.

Waar komt het geld vandaan?
Zonnebloem Rijnwoude-Zuid krijgt uit diverse bronnen geld. De belangrijkste daarvan is de lotenverkoop. Van elk lot dat een Zonnebloemvrijwilliger verkoopt krijgt de afdeling een bedrag om haar activiteiten te financieren. Het geld blijft dus grotendeels in Hazerswoude-Dorp en Benthuizen en komt ten goede aan de Zonnebloemgasten.
Bent u donateur van de Zonnebloem, ook dan komt een deel van uw donatie bij de afdeling terecht.
Belangrijke inkomsten zijn ook de giften. In 2017 maar liefst ruim €1600,00. Geld dat de Zonnebloemdeelnemers geven. Maar ook geld van particulieren, die een warm hart voor de Zonnebloem hebben. Soms zijn het enkele dubbeltjes in de giftenbus bij Ziekendag, soms enkele honderden euro’s voor een bepaalde activiteit.
In 2017 gaven sponsoren als Albert Heijn Beugelsdijk, Plus Verheul, Bakker van Noort en Ani Bloemen en Planten een mooie korting bij aankopen.
Natuurlijk betalen de deelnemers eigen bijdragen voor de activiteiten, uitgezonderd voor de Nieuwjaarsbijeenkomst, die gratis is. Daar staat dan een giftenbus, waarin men vrijwillig een bijdrage doet.

Waar gaat het geld heen?
Het allergrootste deel van de uitgaven betreffen de activiteiten die met behulp van de vrijwilligers worden georganiseerd. In 2017 zijn er zes groepsactiviteiten en negen kleinschalige activiteiten geweest. De deelnemersbijdragen zijn meestal niet voldoende om alle kosten van de activiteiten te dekken. De ene keer moet er meer geld bij dan de andere. Een groot bedrag gaat er naar uitstapjes waarbij een reisbus nodig is. Extra duur, want er moeten voorzieningen zijn voor rolstoelen. In 2017 was er voor het uitstapje naar Blijdorp een rolstoelbus nodig. Maar ook optredens, in 2017 bijvoorbeeld “De vrolijke noot” kosten geld. Naast de gastenbijdragen, zet de penningmeester o.a. de giften in bij activiteiten waarvoor er een tekort is. Hij kan exact aantonen waar het geld van goede gevers naartoe is gegaan.

Hebt u vragen over de jaarrekening, stel ze gerust via de secretaris secretariaatzonnebloem@tooten.nl
Overweegt u een gift, dan kunt u die storten op NL65RABO0325924317 t.n.v. Nationale Vereniging de Zonnebloem. Het geld komt dan rechtstreeks bij Zonnebloem Rijnwoude-Zuid binnen.

Zonnebloem logo

De uitslag van de Zonnebloem loterij is bekend.

Kijk snel of je in de prijzen bent gevallen!

Naar de uitslag

Secretariaat Zonnebloem Rijnwoude-Zuid

06-831 32 921
contactformulier

Contact & Aanmelden

Heb jij een lichamelijke beperking en wil je deelnemen aan onze activiteiten of wil je je aanmelden als vrijwilliger bij de afdeling?

Specialiteiten

  • Uit eten/terrasje pakken
  • Creatieve workshops
  • Buitenactiviteiten
  • Bezoekwerk
  • Evenementen en festivals